Ma is csaknem harminc fok meleg lesz, de hamarosan fordulatot vesz az időjárás

A pára- és ködfoltok feloszlását követően ma is derült, napos időre van kilátás, csapadék nem lesz.

Forrás: met.hu2023. 09. 28. 6:42
null
Budapest, 2018. április 9. Horgászok a X. kerületi Újhegyi Parkban 2018. április 9-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzése szerint sok napsütés és 20 fok körüli meleg várható a héten. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Központ (OMSZ) előrejelzése szerint a pára- és ködfoltok feloszlását követően ma is derült, napos időre van kilátás, legfeljebb kevés fátyolfelhő fordulhat elő. Csapadék nem lesz. A szél többnyire mérsékelt marad.

 A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Késő estére általában 15 és 20 fok közé hűl le a levegő, de a hidegre érzékeny helyeken ennél hűvösebb is lehet.

Az éjszakai órákban derült lesz az ég. Hajnalra foltokban párássá válik a levegő, köd is képződhet. Csapadék nem lesz. A légmozgás gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet a hajnal.

Pénteken szintén napos idő lesz. Szombaton érkezhet egy hidegfront, de jelentős változást ez sem fog okozni, csak pár fokkal esik majd vissza a hőmérséklet.

Borítókép: Horgászok a X. kerületi Újhegyi Parkban. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.