Felkavaró részlet derült ki a börgöndi repülőgép-tragédiáról

Az apa felébredt a kómából, már tudja, milyen szörnyűség történt a családjával.

2023. 09. 16. 11:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négyfős család nem a börgöndi repülőnapra indult, csak szerencsétlen véletlen, hogy megálltak megnézni a később melléjük zuhant repülő bemutatóját – derítette ki a Bors.

A négyfős család nem a börgöndi repülőnapra indult, szerencsétlen véletlennek köszönhető csak, hogy megálltak megnézni a később melléjük zuhant repülő bemutatóját.
A repülő egy karádi, négyfős család autója mellett csapódott a földbe, a berobbanó üzemanyag hatalmas tűzgömbbé változtatta a mezőt és a rajta parkoló autót (Fotó: Magyar Nemzet)

Mint korábban beszámoltunk róla, szeptember 10-én az Albatrosz repülőnapon egy sportrepülőgép lezuhant, a rajta utazó 67 éves pilóta és 37 éves utasa a helyszínen életét vesztette, további négy fő a nézők közül megsérült. 

A repülő ugyanis egy karádi, négyfős család autója mellett csapódott a földbe, a berobbanó üzemanyag hatalmas tűzgömbbé változtatta a mezőt és az ott parkoló autót.

A tűz egy pillanat alatt nyelte el a kocsit is, amiben az édesanya és kislánya tartózkodtak. Az édesanya, a kislány és az édesapa is súlyos égési sérüléseket szenvedett. A 8 éves kislány állapota péntekre már javult, stabillá vált, az édesapa csütörtökön tért magához. A kisfiú és édesapja, Iván kiszállt az autóból, a mezőn állva nézték a T–28 Trojan látványos repülését. A hirtelen felcsapó lángnyelvek elől az apa saját testével védte kisfia életét, a gyermek édesapja hősies lélekjelenlétének köszönhetően úszta meg sértetlenül a tragédiát. 

A család valójában nem a légiparádéra érkezett. 

Vidékről mentek haza Karádra, amikor a két kisgyerek észrevette a levegőben bemutatóját megkezdő repülőt. Az ő unszolásukra álltak meg a szülők a mező szélén és ezért történhetett meg, hogy a parádé szörnyű pillanataiban nem a nézőknek fenntartott biztonsági zónában álltak. – Az apával beszéltem, a család részére szervezett gyűjtésbe beleegyezett, de más információt nem adhatok – mondta a portálnak Karád polgármestere, Schádl Szilárd a Borsnak nyilatkozva.

Borítókép: T–28 Trojan repülőgép (Forrás: Facebook/Albatrosz Repülő Egyesület)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.