időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo

Megszólalt az eltűnt egyetemi docens felesége

Magyar Nemzet
Forrás: SzabadPécs
2023.09.07. 15:42 2023.09.07. 15:48
Megszólalt az eltűnt egyetemi docens felesége

Még az eltűnés napján felhívást adott ki a pécsi rendőrkapitányság, azonban eddig nem érkezett érdemi bejelentés a férfi hollétéről. A rendőrség szóvivője a Szabad Pécs megkeresésére elmondta, hogy 

jelenleg is eltűntként keresik a 83 éves férfit, bűncselekmény gyanúja nem merült fel az ügyben.

Feleségét, Évát is sikerült megszólaltatnia a portálnak, aki 58 éve él házasságban férjével. Ő azt mondta, aznap egy barátjuknál voltak, majd elindultak haza. Éppen az Építők útjánál akartak átmenni a zebrán, amikor férje hirtelen elindult mellőle, és a lakóházuk irányába átsietett az úton. 

A nő gyorsan szem elől vesztette férjét, azt hitte, csak előresiet a férfi. Mire azonban Éva hazaért, a férjét a lakásban sem találta,  és azóta semmilyen életjelet nem kapott tőle. Beszámolt arról is, a férje viselkedésében nem voltak előzményei ilyesfajta cselekedetnek.

A történet meglepte a Zágony házaspár ismerőseit, néhányan azt mondták, hogy a férfi mindig összeszedettnek és fittnek tűnt, még az sem fárasztotta, hogy a lift nélküli házban naponta többször fel kell lépcsőznie a negyedik emeleti lakásukba.

A városi rendőrkapitányság azt kéri, hogy aki tud valamit a 165-170 centi magas, normál testalkatú, ősz hajú férfiról, az hívja fel a 112-es központi segélyhívót.

Fotó: Police.hu

Zágony Rudolf, a Pécsi Tudományegyetemen Közgazdaságtudományi Karának docenseként 2004-es nyugdíjazásáig tanított. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.