Megszólalt Karácsony Gergely az OTP-s feljelentésről

Több mint félmilliárd forint érkezett a főpolgármester által vezetett szervezet számlájára.

Forrás: ATV2023. 09. 22. 18:06
KARÁCSONY Gergely; KISS Ambrus
Budapest, 2022. november 30. Karácsony Gergely fõpolgármester (j) és Kiss Ambrus (független) általános fõpolgármester-helyettes (b), a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2022. november 30-án. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törvényesen kapta a 99 Mozgalom azt a több mint félmilliárd forint adományt, ami miatt feljelentést tett az OTP Bank – állítja továbbra is Karácsony Gergely főpolgármester, akit az ATV-nek sikerült szóra bírnia, miután már a számlavezető OTP Bank is vizsgálódik a félmilliárdos befizetés nyomán. 

Mi minden vizsgálatot nyugodt szívvel fogadunk, mert ki fog derülni, hogy minden törvényesen zajlott

– állította a főpolgármester. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a már korábban – költségvetési csalás miatt – elrendelt nyomozásában vizsgálja az OTP-nek azt a feljelentését, amit a bank a 99 Mozgalom ügyében tett. A hitelintézet a Karácsony Gergely vezette szervezet számlájára érkezett, félmilliárd forintot is meghaladó, zömében külföldi pénzekkel összefüggésben fordult a hatósághoz. 

A bank szerint ugyanis azok eredete nem tisztázott, a bankjegyek egymás utáni sorszámmal rendelkeztek, és olyanok voltak, mintha frissen a nyomdából érkeztek volna, így nehezen lehet elképzelni, hogy bármilyen adományládába helyezték volna őket, mielőtt a számlára kerültek. 

Látta azt a dobozt, mielőtt leadta, vagy valaki átnézte?

– kérdezte az ATV a főpolgármestert.

Karácsony Gergely válaszában azt állította, hogy igen, és azzal védekezett, hogy szerinte a bank által bekért dokumentumok cáfolják a banki feljelentésben szereplő állításokat.

Viszont az OTP-vel való jó szakmai kapcsolatra hivatkozva nem fejtette ki jobban a választ, nagyjából elismételte, amit tegnapelőtt főpolgármester-helyettese, Kiss Ambrus mondott az ügyről. Hozzátette: nem kaptak hivatalos értesítést a nyomozásról. A főpolgármester végezetül azt fájlalta, hogy a Magyar Nemzet is be szokott számolni a sorozatos botrányairól, szerinte lapunk az érintetteknél is előbb értesül egyes fejleményekről.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (j) és Kiss Ambrus (független) általános főpolgármester-helyettes (b), a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. november 30-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.