Minibölcsőde épül Csanádapácán

A Békés vármegyei intézmény több gyermek napközbeni ellátását biztosítja majd.

2023. 09. 07. 7:15
null
20230531 Nyíregyháza Nyíregyházi Tündérkert óvoda Lego Kft. támogatásával rendezte meg a Közlekedj a Tündérkert óvodában környezetbarát módon. Fotó: Dodó Ferenc DF Kelet-Magyarország Fotó: Dodó Ferenc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még ősszel megépülhet az a minibölcsőde Csanádapácán, amely nyolc kisgyermek napközbeni ellátását biztosítja majd – tudatta Megyeriné Lepsényi Alíz Éva aljegyző, aki az MTI-nek elmondta, a 164 millió forintos támogatást a Pénzügyminisztériumtól nyerték el korábban, most 14 millió forint pluszt kaptak, hogy az áremelkedések után is be tudják fejezni a munkát.
A 2500 lakosú községben a tervek szerint novemberre felépül a nyolc kisgyermek napközbeni ellátását biztosító épület, amelyet a Szeged-Csanádi Egyházmegye tart majd fenn. Az intézmény előreláthatóan három embernek biztosít majd munkát; kapacitástól függően lehetőség lesz akár Gerendásról, Pusztaföldvárról, Medgyesbodzásról és Csabaszabadiból is jelentkezni – tette hozzá a jegyző.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Dodó Ferenc/Kelet-Magyarország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.