Most bizonyíthatna a dollármédia, arra kérik őket, hogy álljanak ki a Hír TV munkatársai mellett

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség elítéli a Telex és a 444 minden kollegialitást nélkülöző magatartását.

2023. 09. 16. 16:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elítéli a Telex és a 444 minden kollegialitást nélkülöző magatartását a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ), mert szerintük az nyomokban sem tartalmaz szakmaiságot. 

„A Magyar Nemzeti Médiaszövetség aggodalommal és felháborodással állapítja meg, hogy a mai baloldali sajtótermékekből a szakmaiság mellett lassan teljesen kiveszik a szakmai szolidaritás is. Élesen elítéljük, hogy a Telex, illetve a 444 magukat újságírónak nevező bértollnokai a kollegialitást teljesen mellőzve, az elkövetőkkel összekacsintva, gúnyos hangnemben adnak hírt arról, hogy egy tüntetésen elhallgattatnak egy munkáját végző újságírót” – fogalmazott mai közleményében az MNMSZ

Mint ismert, a tegnapi felvonulás résztvevői nem engedték a Hír TV munkatársának, hogy kérdéseket tegyen fel az egyik szervezőnek. Az esetről készült felvételeket a 444 Így kergették el a Hír TV-t a tüntetők, a Telex A diáktüntetés, aminek a végén elüldözték a Hír TV-t címmel tette közzé. A felvételeken az is látszik, hogy bár egy erősen felindult felvonuló tévedésből először a Telex stábját küldi el melegebb éghajlatra, a sajtómunkások kísérletet sem tesznek arra, hogy kiálljanak kollégájuk érdekében, felháborító közönnyel forgatják az eseményeket. 

„A Magyar Nemzeti Médiaszövetség egyik legfőbb feladatának a szakmaiság megőrzését, a szabad véleménynyilvánítás és a kérdezés jogának biztosítását tartja. Mindig hallattuk a hangunkat, amikor fenyegetések és atrocitások érték hivatásukat gyakorló kollégáinkat, és tiltakoztunk, amikor egyebek között épp a 444 és a Telex szerkesztőségét érte kibertámadás” – emlékeztettek a kommünikében. 

Hozzátették: az említett két orgánum munkatársai hamarosan újságíróképzésbe is fognak, 

ezért követeljük, bizonyítsák be, hogy legalább a szakma alapjaival tisztában vannak, és álljanak ki a hivatása gyakorlása közben molesztált kolléga mellett.

A médiaszövetség a tüntetés szervezőinek felelősségére is rámutat, akik a Hír TV stábja elleni indulatkeltést nem mérsékelni akarták, hanem azt nem csekély elégtétellel vették tudomásul.

Borítókép forrása: hirtv.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.