Napokig feküdt egy elhunyt férfi a hírhedt vásárhelyi nyugdíjaslakóparkban

A Fidesz szerint az önkormányzati fenntartású intézményben történtekért Márki-Zaynak vállalnia kell a felelősséget.

2023. 09. 06. 13:06
Márki-Zay Péter
Budapest, 2021. október 23. Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási a felháborodás amiatt Hódmezőváráshelyen, hogy három-négy napig holtan feküdt egy idős, 94 esztendős férfi a vásárhelyi nyugdíjaslakóparkban, és senki nem nézett rá – jelentette ki lapunknak Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselő. Miként a Promenad24 kedden megírta, a megdöbbentő eset még a múlt héten történt.

lakópark
Mindenkit megdöbbentettek a nyugdíjas lakóparkban történtek Fotó: Délmagyarország/Kovács Erika

 

A lakópark vezetése egyelőre hallgat

A portált megkereső olvasó, aki a szörnyű esetről beszámolt az internetes oldalnak, megdöbbenésének adott hangot, nem érti, hogyan fordulhatott elő az intézményben, hogy napokon keresztül senki rá sem nyitja az ajtót egy ott lakóra. Kiemelte, hogy a haláleset és annak körülményei sokakat megráztak.

Mint a Promenad24 kifejtette: a lakópark vezetése még nem válaszolt a kérdéseikre, Márki-Zay Péter polgármester viszont még kedden este „kénytelen-kelletlen egy zaklatott, csapkodó élőzésben beismerte, megtörtént a tragikus eset.”

A Fidesz helyi szervezete szerdán reggel közleményben azt írta: a történtek világosan mutatják, totális a fejetlenség az önkormányzati fenntartású nyugdíjas lakóparkban.

 

Vizsgálatokat sürgetnek az ügyben

Márki-Zay Péter az eset kapcsán ismét sunnyog, próbál kibúvót keresni a felelősség alól és hárít. Ha a bukott polgármester a városával foglalkozna és nem országos pártpolitikai ügyekkel, akkor talán az ilyen esetek is elkerülhetőek lennének. Az évek óta zajló hozzá nem értés, a városházán lévő fejetlenség ahhoz vezetett, hogy mára Hódmezővásárhely szinte csak ilyen hírekkel kerül be az országos sajtóba – fogalmaztak. Hozzátették: azonnali kivizsgálásra és a felelősök megnevezésére szólítják fel az illetékeseket.

Aligha időben jönnek a változások a nyugdíjaslakóparkban Fotó: Délmagyarország/Kovács Erika


Közben Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán közölte: új vezetője lesz a nyugdíjas lakóparknak szeptember 15-től. – Az elmúlt húsz év gyakorlatától eltérően minden nap felveszik a kapcsolatot a lakópark munkatársai a lakókkal – fogalmazott Hódmezővásárhely polgármestere. Hozzátette: újraindítják a 2022-es segélyhívó programot, amelyben egyszerűen kezelhető vészjelzőt kaphatnak az azt igénylők.

 

Márki-Zay csak a pártjával foglalkozik?

Nagy kérdés, hogy miért kellett egy ilyen méltatlan halálesetnek megtörténnie, hogy az intézménynél egyáltalán felmerüljön, hogy egy 94 éves ott lakóra odafigyeljenek. – Márki-Zay Péter öt éve vezeti a várost, mára az önkormányzatot és az intézményrendszert a padlóra küldte. A folyamatos politikai tisztogatások és a szakmaiatlan, nemtörődöm városvezetés miatt mára szinte minden jó szakember távozott.

Miközben a polgármester arról hazudozik az országos nyilvánosság előtt, hogy Hódmezővásárhely milyen sikeres a vezetése alatt, ez a botrány is jól mutatja, valójában siralmas állapotok uralkodnak. Csak a saját pártját szervezgeti, a város vezetésére, arra a munkára, amire a vásárhelyiektől megbízást kapott, nincs ideje

– mondta Cseri Tamás, aki reményét fejezte ki, a vizsgálatok azt is kiderítik, vajon hozzájárulhatott-e az idős férfi halálához, hogy a jelek szerint teljesen elhanyagolták. A politikai felelősséget Márki-Zay Péternek mindenképpen vállalnia kell – tette hozzá.

A nyugdíjaslakóparkban egyébként nemrégiben emeltek radikálisan árakat Márki-Zay Péterék, ami szintén nagy felháborodást váltott ki.

Borítókép: Márki-Zay Péter felelősségét firtatja a Fidesz (Fotó: Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.