Nem hinné, mi a legújabb felfedezés a gyötrő migrénes fejfájás kezelésére

Orvosok esküsznek a módszerre.

2023. 09. 09. 11:31
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fáj, zúg, hasogat, és még hányingere is van? A migrénes rohamnál nem csupán a fájdalom okoz kínzó gyötrelmet, több kísérő tünet is felel azért, hogy borzasztóan érezzük magunkat. A legsűrűbben a lüktető fejfájás, fény- és zajérzékenység, hányás és a csökkent energiaszint járul még hozzá állapotunk romlásához. Orvosi vélemények alapján a szerotoninszint lecsökkenhet a szervezetünkben migrénes rohamok esetén, így ez vezethet a fájdalom kialakulásához. 

A migrénes fejfájás és kísérő tünetei valósággal megkeserítik az ember életét, amelyre rengetegen gyógyszert szednek, de vannak, akiknél csak az infúziós kezelés hozhat megnyugvást, ám léteznek olyanok is, akik kisebb beavatkozásokkal vagy akár műtéttel próbálják meg elűzni életükből a kínzó kellemetlenséget. 

Ilyen kisebb esztétikai beavatkozásnak számít például a botoxkezelés migrénre, amely izomlazítóként működik a homlokban. A TV2 Mokka című műsorában hangzott el korábban, hogy nem csak a ráncok, de a krónikus fejfájások ellen is segíthet a botox. 

Akadnak azonban olyanok is, akik megelégszenek a házi praktikákkal, sőt, méltatják is azokat – közölte a Tények

Bemutattak egy, a TikTokon egyre népszerűbb orvost, Doctor Soodot, aki sokak örömére egy olyan egyszerű, de nagyszerű tanáccsal állt elő, amelyért ma már több ezer követője hálálkodik. Videójában azt mondja el az orvos, hogy ha a beteg forró vízbe teszi a lábát, akkor annak hatására kitágulnak a lábban futó erek, így a vér oda áramlik. Ezzel pedig a fejben lüktető fájdalom enyhülni kezd, tíz-tizenöt perc elteltével azonban meg is szűnik.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.