Nick Vujicic magyar példára Amerikában is az embereket szerető intézekedéseket vezetne be

A világhírű előadó Novák Katalint és Orbán Viktort a mai világ egyik legbátrabb vezetőinek nevezte.

Forrás: Mandiner2023. 09. 15. 20:19
VUJICIC, Nick
Budapest, 2023. szeptember 15. Nick Vujicic ausztrál-amerikai prédikátor, motivációs tréner elõadást tart az V. Budapesti Demográfiai Csúcs második napján a Szépmûvészeti Múzeumban 2023. szeptember 15-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szeretlek!” – kezdte előadását az V. Budapesti demográfiai csúcson Nick Vujicic, aki ezen felül magyarul köszönte meg hallgatóság tapsát. A világhírű misszionárius és motivációs előadó arról beszélt, szerb felmenői vannak, így különösen nagy öröm számára, hogy soha nem voltak még olyan jók a kapcsolatok Szerbia és Magyarország között, mint most – közölte a Mandiner

A demográfiai csúcs témájára utalva azt mondta: ez ma a világ legégetőbb problémája.

Vujicic, aki negyedik alkalommal jár hazánkban, Novák Katalint és Orbán Viktort a mai világ egyik legbátrabb vezetőinek nevezte.

Az előadó háláját fejezte ki a szüleinek azért, hogy Isten szeretetére nevelték és arra, hogy mindig adja a legtöbbet, amit adhat. 

Az orvosok kevés esélyt láttak arra, hogy életben marad majd a születése után, de szülei keresztény szeretettel igent mondtak az életére, s lám, Isten most őt használja arra, hogy az élet ajándékáról tegyen tanúságot. 

A családi örökség azt tanította neki, hogy Istenbe kell vetni minden bizalmunkat. „Ha olyan országban élünk, ahol nem tekintenek Istenre, egy szörnyű helyre kerülünk” – hívta fel a figyelmet. 

Azoknak, akik most figyelnek rám Magyarországon, azt mondom, ez egy olyan pillanat, amikor tényleg el kell ismernünk azt, hogy a család a biztonságunk kulcsa!

 – mondta.

Igazságosság, becsületesség, együttérzés és béke: ez az a négy alapelv, amelyre fel kell építenünk az életünket – húzta alá Vujicic, és azt kérte: mindenki kezdje azzal, hogy saját otthonát építi ezekre az értékekre.

Istenközpontú család, istenközpontú házasság
Azok a családi értékek, amelyek Magyarországon még érvényesülnek, Istenre mutatnak, emlékeztetett. Arról beszélt, 

hazánkban még sokkal jobban tisztelik Istent, mint például az Egyesült Államokban, majd felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon kívül senki nem segíti a világban az üldözött keresztényeket.

Felidézte azt az időszakot, amikor olyan cikk jelent meg róla egy relevánsnak gondolt amerikai lapban, amely arról szólt, hogy ő egy „anti-LMBTQ-ember”. Ezt követően egyfajta „haza terroristaként” bélyegezték meg őt, 2019 áprilisában az FBI házkutatást is tartott nála, befagyasztották a bankszámláit és az állam megtiltotta a számlavezető bankjának, hogy kapcsolatot tartson vele. Később levelet kapott a pénzintézettől (nem nevezte meg, de azt mondta, az egyik legnagyobb bank az Amerikai Egyesült Államokban), amely arról szólt, hogy ellenőrizték őt és közölték vele: nem kívánatos ügyfél minősítést kapott, 30 napja van arra, hogy új bankot keressen magának, vagy elveszíti a pénzét – írta meg a Mandiner. 

Arról is beszélt Nick Vujicic, 

a nyugati sajtó nem tudósított róla, de rendkívül nagy dolognak számít, hogy a magyarok milyen sok ukrajnai menekültnek segítettek és mennyit tettek értük. 

Megköszönte a magyarok összefogását és keresztény példaadását, majd köszönetet mondott azért is, amiért Magyarország olyan témákat emel fel, mint a család- és népesedéspolitika. 

Magyarország Európa Texasa

 – fogalmazott, utalva arra, hogy Texas állam számos keresztény intézkedést hoz, például említve, hogy finanszírozást nyújtanak keresztény tanácsnokok iskolai foglalkoztatására is. 

Katalin talán nincs itt, de köszönöm neki és Orbán Viktornak is

 – mondta Nick Vujicic, majd az egyik hátsó sorból Novák Katalin hangja hallatszott: 

Itt vagyok!

Vujicic a taps és nevetés után úgy folytatta, az embereket szerető intézkedésekre van szükség Amerikában is, majd ismét egy olyan bank szükségességét hangoztatta, amely nem a profit bűvöletében él, hanem hajlandó segíteni a szegényeket is. 

Javasolta hazájának, hogy a demográfiai csúcsot magyar mintára Amerikában is rendezzék meg. 

Jöjjön létre a konzervatív keresztények globális szövetsége Magyarországgal az élen – javasolta Nick Vujicic. 

Borítókép: Nick Vujicic (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.