Nyomozás indulhat a nyugdíjaslakóparkban elhunyt férfi halála miatt

A rendőrség tisztázhatja, ki a felelős a hódmezővásárhelyi önkormányzat által üzemeltetett intézményben történt halálesetért és azért, hogy napokig feküdt az elhunyt a szobájában.

2023. 09. 07. 12:38
null
Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Rosta Tibor)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrségi feljelentést tesz a hódmezővásárhelyi Fidesz képviselő-csoportja a nyugdíjaslakóparkban bekövetkezett sajnálatos haláleset miatt – erről adott hírt Dálmagyar.hu. Az ügyben így nyomozás indulhat. A témában Bálint Gabriella, a KDNP helyi elnöke csütörtökön tartott sajtótájékoztatót, azt hangsúlyozta: elfogadhatatlan szakmai hiba, hogy egy 94 éves emberre nem néztek rá mindennap. Szavai szerint sokkolta Hódmezővásárhely lakosságát a napokban megjelent hír, hogy napokig holtan feküdt egy idős ember az egykor szebb napokat látott nyugdíjaslakóparkban, úgy, hogy a város által üzemeltetett intézményben ez senkinek sem tűnt fel.

nyomozás
A nyomozás megtalálhatja a felelősöket Fotó: Délmagyarország/Kovács Erika

 

Öt év alatt leépítették az intézményt

– Márki-Zay Péter polgármester az eset kapcsán ismét sunnyog, kibúvót keres a felelősség alól és hárít. Ha a bukott miniszterelnök-jelölt a városával foglalkozna és nem országos pártpolitikai kérdésekkel, talán az ilyen esetek is elkerülhetők lennének – mondta Bálint Gabriella. Kiemelte, Márki-Zay Péter öt éve polgármester, nem visszafelé kellene mutogatnia, hanem vállalni kellene a felelősséget. – Az intézményt öt év alatt sikerült leépíteniük, a lakások egy része üresen áll, és mint a mostani eset bizonyítja, súlyos dolgok történnek a kerítésen belül. 

A polgármester abban is ferdített, hogy a vezetőt emiatt bocsátották el, ugyanis amúgy is távozott volna, hiszen köztudomású, hogy szülési szabadságra ment. Márki-Zay Péter tisztázza, hogy ki vezette az intézményt a haláleset idején, kinek a felelőssége, hogy három nap után találtak rá a férfira

– emelte ki.

 

Mindenre fényt deríthet a nyomozás

Bálint Gabriella hangsúlyozta, méltatlannak és felháborítónak tartják a nyugdíjaslakóparkban történteket. Kiemelte, hogy azonnali kivizsgálásra van szükség, és mivel a polgármesternek már nem tudnak hinni, ezért feljelentést tesznek. – Szeretnénk, ha a vizsgálat arra is kiterjedne, hogy az elhanyagolás közrejátszott-e az idős férfi halálában.

Érthetetlen, hogy egy ilyen megrázó halálesetnek kell megtörténnie ahhoz, hogy hogy egyáltalán felmerüljön az intézmény munkatársaiban, hogy egy 94 éves emberre mindennap ránézzenek. Ez egy elfogadhatatlan szakmai hiba! Ráadásul a lakóparkban élők komoly pénzt fizetnek havonta szolgáltatási díjként

– mondta a képviselő.

Borítókép: Márki-Zay Péter polgármester visszafelé mutogat (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.