Október 30-ig lehet pályázni a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának támogatására

Még soha ilyen jelentős összeget nem fordítottak erre a költségvetésből.

Forrás: MTI2023. 09. 28. 11:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő évben 61,5 milliárd forint áll rendelkezésre a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációs célú foglalkoztatására

– hangsúlyozta a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató Böszörményi utcai pékségben tartott sajtótájékoztatón Fülöp Attila. E célra ekkora összeg még nem állt rendelkezésre a költségvetésben – mutatott rá. A Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárának tájékoztatása szerint a megváltozott munkaképességű emberek 2024. évi rehabilitációs célú foglalkoztatásának támogatására vonatkozó pályázatokat október 30-ig lehet benyújtani elektronikus formában – közölte az államtitkár, aki elmondta: 

olyan cégek jelentkezését várják, amelyek megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását vállalják, és mentorral, rehabilitációs tanácsadóval segítik a munkavállalót abban, hogy előbb-utóbb el tudjon jutni a nyílt munkaerőpiacra is.

Beszélt arról is, hogy a 2010 utáni gazdaságpolitikai fordulat fontos része volt az, hogy mindenki, aki tud, dolgozzon a neki megfelelő munkahelyen, és ehhez munkahelyeket teremtsenek. Ennek a foglalkoztatáspolitikának az egyik kiemelt célcsoportját képezik azok, akik valamiért hátrányos, nehéz helyzetből indulnak, akik alacsony végzettségűek, vagy a munkavégző képességük megváltozott fogyatékosság vagy tartós betegség miatt – mutatott rá. Ennek eredménye, hogy

 a megváltozott munkaképességűek körében az elmúlt tíz évben két és félszeresére nőtt a foglalkoztatási arány. Ma 150 ezer megváltozott munkaképességű ember él bérből 

– húzta alá. Kiemelte, ehhez egy fontos segítség a tíz éve meghirdetett pályázat a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációs célú foglalkoztatásának támogatására, amelyre jövőre több mint hatvanmilliárd forint áll rendelkezésre.

A pályázati kiírás a fővárosi kormányhivatal honlapján található meg, a pályázatokat kizárólag elektronikus formában lehet benyújtani – közölte Fülöp Attila. Az államtitkár kitért arra is, hogy 2021-ben indították el Érték vagy! elnevezéssel azt az álláskereső portált, amely a megváltozott munkaképességű emberek elhelyezkedését tudja segíteni.

Borítókép: Fülöp Attila (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.