Patkányok leptek el egy budapesti óvodát, teljes volt a hírzárlat

Az óvodában azonnal hírzárlatot rendeltek el, a dolgozóknak megtiltották, hogy bárkinek beszéljenek róla, és igyekeztek csapdákkal védekezni a rágcsálók ellen.

Forrás: Metropol2023. 09. 14. 8:03
A,Brown,Rat,(rattus,Norvegicus),Runs,In,The,Gutter,Of
2046359282 Fotó: Holger Kirk Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Patkányokra bukkantak a nyári szünet után a Gazdagréti téren lévő Szivárvány Óvoda épületében a dolgozók – írta a Metropol.

– A tanév kezdete óta több alkalommal találkoztak kisebb-nagyobb patkánnyal az oviban, feltételezhetően az épületben szaporodnak, múlt héten is láttak nemrég született egyedeket. Egy csoportszobát le is zártak az emeleten a probléma miatt, de a szülőknek ennek valódi okát nem árulták el – mondta el a XI. kerületi Fidesz frakcióvezetője.

Szabó László úgy fogalmazott, az óvoda úgy hirdeti magát, hogy biztonságos:

„Arra törekszünk, hogy a szülők biztonságban érezzék gyermekük fejlődését, s nyugodt szívvel ránk bízzák legnagyobb kincsüket, gyermeküket”. Mégis elhallgatják a patkányproblémát?

Az újbudai Fidesz–KDNP képviselőcsoportjának két önkormányzati képviselője, Junghausz Rajmund és Elekes Tamás szeptember 8-án felkeresték az intézményt, az óvoda vezetője azonban nem tartózkodott épp bent, így helyettesének tehették fel kérdéseiket.

Az óvodavezető vonakodva ugyan, de elismerte, hogy valóban volt patkány az intézményben, az épületen belül is. Azt mondta, hogy amint felfedezték a patkányok jelenlétét, rögtön értesítették az újbudai gameszt, ők intézkedtek csapdákkal. Arról viszont nem tudott nyilatkozni, hogy befejezettnek tekinthető-e az irtás, de állítása szerint az épületben már nincsenek rágcsálók. Ezt az állítást cáfolják a hozzánk érkezett információk. Nincs egyelőre hivatalos tájékoztatás arról, hogy mekkora volt a probléma, mi is volt az pontosan, ki és mikor kezelte, azért ki vállalja a felelősséget és végezetül, hogy a probléma valóban megoldottnak tekinthető-e

tájékoztattak.

Zuglóban is akadt probléma a kártékony rágcsálók miatt

A zuglói Herminka Óvoda pedagógusai az egyik ablak alatt hallottak kaparászást és éreztek bűzt. A már korábban megbontott ablakpárkány alatti üregben pedig állati ürüléket találtak.  Amikor „a csoportszoba alkalmatlanná vált a gyermekek fogadására”, a szülőket itt is csak arról tájékoztatták, hogy „az esőzések miatt a csatornarendszerrel probléma adódott”. Így az adott csoportba járó gyerekeknek otthon kellett maradniuk. Az intézményben a probléma irtással később megoldódott.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.