időjárás -2°C Vilma 2023. december 5.
logo

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

Robbantással fenyegetőzött egy férfi, 72 órán belül elkapták a rendőrök

Munkatársunktól
2023.09.14. 09:58 2023.09.14. 10:00
Robbantással fenyegetőzött egy férfi, 72 órán belül elkapták a rendőrök

Az egyik fővárosi bírósági épületben dolgozó ügyintéző néhány napja fogadott egy hívást, a telefonáló azonban nem eresztette bő lére mondandóját, bemutatkozás nélkül rögtön a tárgyra tért, és színlelt akcentussal, egy mondattal lerendezte a beszélgetést. A rendőrség beszámolója szerint a férfi azzal fenyegetőzött, hogy fel fogja robbantani a bíróság épületét, ahol állítása szerint fiára börtönbüntetést szabtak ki. 

Tenni fiam börtönbe ártatlanul, ezért robbantani bombát

– mondta a telefonáló az ügyintézőnek, aki azonnal értesítette a hatóságokat. A BRFK közveszéllyel fenyegetés miatt indított nyomozást, majd rövid időn belül azonosította annak a számnak az előfizetőjét, melyről a hívást kezdeményezték.

A készülékről a szám tulajdonosának a sógora, M. Kálmán telefonált be a bíróságra. A férfit a belvárosi rendőrök szeptember 11-én elfogták, és közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. 

Kiderült, hogy M. Kálmán gyermeke ellen nem szabott ki a bíróság szabadságvesztést, sőt eljárás sem folyt ellene. 

Az V. kerületi rendőrkapitányság nyomozói M. Kálmánt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Borítókép: Illusztráció (Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.