Simicskó István: A hit megerősítése fontos, mert világos és egyértelmű értékszűrő

A lélek és a hit megőrzéséről, ápolásának fontosságáról beszélt a KDNP frakcióvezetője a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Timár felújított görögkatolikus templomának és parókiájának átadásán vasárnap.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 09. 03. 15:06
Simicskó István
Budapest, 2017. december 6. Simicskó István honvédelmi miniszter az ezredik területvédelmi tartalékos katona szerzõdésének ünnepélyes aláírásán a Honvédelmi Minisztériumban 2017. december 6-án. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simicskó István hangsúlyozta, napról napra erősebb hittel kell rendelkezniük az embereknek, mivel jelenleg számos negatív, káros és veszélyes folyamat leselkedik például a gyermekekre, valamint egyre nehezedő próbatételekkel kell mindenkinek megküzdenie a hétköznapokban.

„Meg kell állni a helyünket, le kell küzdeni ezeket a problémáinkat, meg kell tudnunk oldanunk, és ha közösségben és erős hittel dolgozunk, akkor sokkal inkább képesek vagyunk arra, hogy úrrá legyünk a nehézségeken” – fogalmazott Simicskó István, majd köszönetet mondott munkájukért a görögkatolikus egyház minden pásztorának, akik szavai szerint „igazi hittel-lélekkel nevelnek és tanítanak”.
Kiemelte, 

a boldog élethez elengedhetetlen a társ és a család, de hasonlóan fontos a szülőföld és a nemzet szeretete, a közösség hitének megerősítése.

A virtuális, de sok veszélyt hordozó világban szükséges a keresztény hit megerősítése, mert ez egy nagyon világos és egyértelmű értékszűrő – szögezte le Simicskó István, hozzátéve, ezzel egyben a békesség képességét is megkapjuk.

Az eseményen Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hitét megvalló, templomba járó, erős görögkatolikus közösség él ebben a Tisza-parti községben.

A timári görögkatolikus templom és parókiát a Magyra falu program pályázata segítségével mintegy negyvenmillió forintból újították fel. Az imaház külső homlokzatának rekonstrukciója és nyílászáróinak cseréje 15 millió forintból, a parókia felújítása pedig 25 millió forintból valósult meg.

Borítókép: Simicskó István (Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.