Soltész Miklós: Amikor kereszténységre neveljük a gyermekeinket, közösségre neveljük őket

Amikor kereszténységre neveljük a gyermekeket, fontos, hogy közösségre neveljük őket – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Pakson, a Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium új szárnyának átadásán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 09. 01. 18:30
CHRAPKOWSKI, Arnold; SOLTÉSZ Miklós; KÖVÉR László; BÁTOR Péter Botond
Hargitafürdõ, 2023. augusztus 20. Kövér László, az Országgyûlés elnöke (k), Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára (j), Bátor Botond, a hargitafürdõi rendház vezetõje (b2) és Arnold Chrapkowski, a pálos rend generálisa (b) átvágja a nemzeti színû szalagot a magyar kormány támogatásával épült pálos kolostor és kápolna felszentelésén a székelyföldi Hargitafürdõn 2023. augusztus 20-án. MTI/Kátai Edit Fotó: Kátai Edit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor kereszténységre neveljük a gyermekeket, fontos, hogy közösségre neveljük őket – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Pakson, a Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium új szárnyának átadásán.

Ugyanilyen fontos az odafigyelés másokra, ebben a katolikus és más keresztény iskolák sokat vállalnak

tette hozzá Soltész Miklós.

Arról is beszélt,

a liberális világ elfeledkezik arról, hogy a kereszténység sohasem állítja, az a legjobb, amit én mondok, hanem lehetőséget ad a választásra a keresztény, jézusi tanítás és más között, de felkínálja az elsőnek az értelmét, azt, hogy ez miként kísér minket végig egész életünkön át. 

Arra biztatta az iskola pedagógusait, segítsenek a gyerekeknek a választásban. Az eseményen az iskola tanulói által előadott Kire ütött ez a gyerek? című Janikovszky Éva-versre utalva – azt mondta, ahhoz, hogy a gyerekből azt a felnőttet hozzuk ki, akire újra mindenki büszke lesz, összefogásra van szükség a szülő, a pedagógus és az egyház között.

Azt kérte a pedagógusoktól, hogy merjék vállalni magukat. – Tudom, hogy sok tüntetés volt Budapesten, vidéken sokkal kevesebb jegyezte meg, hozzátéve: hiányolta, hogy nem volt szó a pedagógusok jogairól, arról, hogy a neveléshez való eszközöket visszakapják.

Azt mondta, úgy nem lehet nevelni, ha a gyerekek mobiltelefonozhatnak tanórán.

– Kérjük, követeljük, hogy ezeket a jogokat adjuk vissza szülőként, vezetőként a pedagógusoknak, akkor lesz teljes a nevelés

  hangoztatta Soltész Miklós.

A paksi iskola új szárnyának építését 750 millió forinttal támogatta a kormány, 250 millió forinttal a Pécsi Egyházmegye, a további bővítésre 2,6 milliárd forint áll rendelkezésre a jövő évi költségvetésben közölte.

A háromszintes épületben a meglévő tizenkettő mellé hét új tantermet alakítottak ki, így csökken a zsúfoltság az iskolában. Az intézményben ötszáz óvodás, általános és középiskolás tanul, közülük négyszázan általános iskolás diákok. A bővítés második ütemében a tervek szerint tornacsarnokot építenek és szaktantermeket alakítanak ki – ismertette Skucziné Mány Katalin, az intézmény igazgatója.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kátai Edit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.