Szentkirályi Alexandra egy barlang mélyén találkozott a hős magyarokkal + videó

Szentkirályi Alexandra is köszönetet mondott az életmentő barlangi mentőszolgálat embereinek.

Forrás: Facebook2023. 09. 24. 6:40
Forrás: Facebook/ Szentkirályi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat a dél-törökországi Morca-barlangban egy belső vérzéssel küzdő, tapasztalt barlangászt tartott életben több napig, mire a többi ország mentőcsapatai megérkeztek. A magyar barlangi mentők évtizedek óta végeznek nemzetközi szinten is kimagasló munkát, de a szerencsére ritka magyar balesetek miatt kevéssé kerülnek reflektorfénybe.

Szentkirályi Alexandra a Pál-völgyi barlangban találkozott a mentést végző csapattal, minderről videót is közölt a Facebook-oldalán. A videóhoz azt írta, 

a Magyar Barlangi Mentőszolgálat csapata és dr. Zádor Zsófia tudása legjavát nyújtva mentette meg az amerikai barlangász, Mark Dickey életét 1040 méterrel a felszín alatt, Törökországban.

Azzal folytatta, Noha a törökországi barlang mintegy háromszor mélyebb, mint amivel hazánkban találkozhatnak a barlangászok, a tapasztalt mentőcsapatunk külföldi expedíciók során már szerzett ezen a téren is tapasztalatokat. Így a 180 fős mentőcsapat legkomplexebb feladatok ellátására is képes egységeként, egy emberként vezették a nemzetközi mentőakciót.

A kormányszóvivő megjegyezte, mivel az akció során világszintű figyelem övezte a magyar mentőcsapat munkáját, ezért a tény, hogy a csapat ilyen nyomás alatt is tökéletes munkát nyújtott, az „minden magyarnak dagasztja a keblét”.

Borítókép: Részlet a videóból (Forrás: Facebook/Szentkirályi Alexandra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.