Korlátozások hétvégén az M3-as bevezetőjénél, lezárások kezdődnek hétfőtől az M0-son

Helyzetjelentés az utakról szombat reggel.

Forrás: Útinform2023. 09. 30. 8:05
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 30-tól három egymást követő hétvégén hídszigetelési javítást végeznek a Kacsóh Pongrác úti felüljárón. A beavatkozások idején jelentős forgalomkorlátozás lesz a felüljárón – tájékoztatta a Budapest Közút Zrt. az MTI-t.

Szeptember 29-én este nyolc órától október 2-án reggel hat óráig nem lehet ráhajtani az M3-as autópálya bevezető szakaszára a Kacsóh Pongrác úti felüljáróról a Rákóczi híd felőli irányból. 

Az M3-as bevezető felől a Rákóczi híd irányába egy sáv lesz használható a felüljárón. A középső, kétirányú hídágon a Róbert Károly körút felé haladó irány lesz biztosítva. Hozzátették: a felüljárót érintő BKK-járatok útvonala nem változik, de az utasoknak esetenként hosszabb menetidőre kell számítaniuk.

A Volánbusz Budapestről induló járatai nem állnak meg a Kacsóh Pongrác úti megállónál, a Mexikói úti metró- és villamos-végállomásnál lesz megállójuk.

A javítások részleteiről közölték: a kivitelezés során két dilatációt átépítenek, a felüljáró mintegy 165 négyzetméternyi felületen kap új szigetelést, valamint 1850 négyzetméternyi útpálya burkolatcseréje valósul meg. A teljes hétvégi időszakban éjjel is dolgoznak majd. Kitértek arra is, hogy 

szeptember 19-én az Erzsébet hídon is hídszigetelési munkálatok kezdődtek, 

amelyek több ütemben valósulnak meg a következő hetekben. A korlátozások miatt megszűntek a buszsávok az érintett szakaszon.

A Budapest Közút arra kéri az autósokat, hogy segítsék a buszok áthaladását az útszűkületen. Felhívták a figyelmet továbbá arra, hogy a kivitelezések időtartama az időjárás függvényében módosulhat.

 

Felújítás az M0–M7-es csomópontban

Burkolatfelújítási munkák kezdődnek az M0–M7-es csomópontban október 2-án, hétfőn – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Magyar Közút. A csomópont egyes ágainak felújítása 

több ütemben, félpályás, esetenként teljes útzár bevezetése mellett valósul meg. 

A várhatóan egy hónapig zajló munkálatokra, korlátozásokra előjelző táblák hívják fel a figyelmet. A térségben sebességkorlátozásra és megnövekedett menetidőre számíthatnak a közlekedők.

A munkák első ütemében, az október 2–6. közötti időszakban, hétfőtől péntekig az M0–Nyíregyháza irányból az M7–Balaton irányba vezető ágon október 2-án, hétfőn a hajnali óráktól, míg az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldallal párhuzamos gyűjtő-elosztó pályán a délutáni óráktól félpályás korlátozás mellett lehet majd közlekedni, várhatóan a hét végéig.

Október 5-én, csütörtöktől az M7-es autópálya Balaton irányába vezető oldal melletti gyűjtő-elosztó pályán teljes útzárat vezetnek be a szakemberek. Ezalatt az M7-es autópályán Budapest irányából az M0-s autóútra mindkét irányba, továbbá a 8103-as jelű út Érd észak irányába nem lehet majd felhajtani. A szakaszra vonatkozó teljes útzárat előreláthatólag az október 13-ai hétvégén szüntetik meg a szakemberek. A zárás ideje alatt Budapest felől az M0-s autópályára az M1-es autópályán keresztül javasolt felhajtani.

A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használni.

 

Helyzetjelentés az utakról

Az M35-ös autópálya Berettyóújfalu vezető oldalán, Debrecen térségében egy kisteherautó és egy személygépjármű összeütközött, a 38-os kilométernél lévő gyűjtő-elosztó pályán csak egy sáv járható tudatta az Útinform.

A 41-es főúton, Baktalórántháza és Nyírmada között egy személygépjármű kerékpárost gázolt.

 A 35-ös kilométernél félpályán halad a forgalom.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalota határátkelőhely előtt a kilépésre várakozó kamionsor hossza meghaladta a három kilométert.

Az M1-es autópályán Nagyszentjános térségében, a 97-es és a 103-as kilométer között aszfaltozás kezdődött. A főváros felé tartó oldalon dolgoznak, ezért a külső és a leálló sávot lezárták. A forgalom a belső és a szemközti oldal belső sávján halad. Hegyeshalom felé a külső és a leállósáv járható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.