Veszélyes zivatarok közelednek + videó

Jégeső és erős szél zárhatja a hétvégét.

Magyar Nemzet
2023. 09. 03. 18:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heves zivatarok veszélyére figyelmeztet a meteorológiai szolgálat – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazhatóság Facebook-oldalán. Mint írták, ismét másodfokú, narancssárga riasztást adott ki a várható fenyegetettség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken jégeső eshet, valamint károkozó, erős szél fújhat.

A riasztások által érintett területeket, járásokat az alábbi linken elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon:

https://www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes

Borsodban  több helyről is jégesőt jelentettek – írta az Időkép. Kora délután Szlovákia felől újabb zivatarok léptek be az országba, melyek csaknem már szabályos láncot alkotva vonulnak dél-délkelet felé.  A viharokat több helyen jégeső kíséri, Bükkszentkereszten már-már lapátolni lehetett a jeget:

A zivatarok nyomában több fokkal visszaesett a hőmérséklet, egy csapásra szinte október végének megfelelő idő lett, 15 fok köré hűlt le a levegő. Szentlélekre is megérkezett a természeti csapás:

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.