Botrány a pécsi közgyűlésen, 17 milliárdos adósságheggyel szembesítették a polgármestert + videó

Demonstráltak a keddi közgyűlésen, „maffia”, „hivatali visszaélés”, „korrupció”, „6 bűnügy”, „lakásmutyi” és „korrupció” feliratokat emeltek a magasba.

Forrás: BAMA2023. 10. 18. 7:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető a keddi pécsi közgyűlésen arról beszélt, hogy a baloldal végighazudta a 2019-es év előtti esztendőket, mást sem csináltak, csak hazudtak, például arról, hogy a jobboldal csődbe vezette a várost – írja a Baranya vármegyei hírportál.

 – Amikor megnyerték a választást, akkor azonban Péterffy Attila polgármester aláírta azt a hivatalos átadás-átvételi jegyzőkönyvet, amelyből feketén-fehéren kiderült, nemhogy csőd nincs, de négymilliárd forintnyi plusszal adta át a kasszát az előző önkormányzat.

Ehhez képest a baloldal 17 milliárd forintnyi adósságot akasztott a pécsiek nyakába.

Péterffyék adósságát 25 éven keresztül, 2047-ig kell fizetniük a pécsieknek. Saját beruházást alig tudtak levezényelni, kizárólag az előző városvezetés több mint ötven projektjét vitték tovább, azok többségét szerencsére nem kaszálták el – mondta a fideszes frakcióvezető. Megjegyezte:

ha valóban csőd lett volna, akkor a barátok klientúraépítő kifizetésére mégis miből költöttek?

Kővári János, az ÖPE–KDNP frakcióvezetője szerint jogilag adósságrendezés-eljárás van, amit bíróság indít el, de ilyen nem történt. Hozzátette: költségvetési hiány valóban volt, aminek részben az volt az oka, hogy akkor magasabb szolgáltatási színvonalat igyekeztek biztosítani például a tömegközlekedésben, a jelenlegi városvezetés viszont már csökkentett szolgáltatást ad.

A vármegyei lap arról is beszámolt, hogy a keddi közgyűlésen közel kéttucatnyian tiltakoztak a városi botrányok miatt. Arra akarták felhívni a figyelmet, hogy a baloldali városvezetés alatt a rendőrség, a hatóság több bűncselekmény gyanújával indított eljárást. A demonstrálók „maffia”, „hivatali visszaélés”, „korrupció”, „6 bűnügy”, „lakásmutyi” és „korrupció” feliratokat emeltek a magasba.

Borítókép: Tiltakozók (Fotó: Bama)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.