Nyolcmilliárd forintot loptak el eddig a kiberbűnözők + videó

Az utóbbi időben megháromszorozódott az internetes térben vagy telefonon elkövetett csalások száma.

2023. 10. 05. 16:54
null
Forrás: pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi időben megháromszorozódott az internetes térben vagy telefonon elkövetett csalások száma. Bár a hatóságok kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják az ügyfelek figyelmét a veszélyre, még mindig naponta több tíz millió forintot nyúlnak le az online zsebesek. 

Friss statisztikák azt mutatják, hogy a magyar lakosság ma már tudatosabban használja az internetes vásárlások során a fizetési felületeket, de még mindig előfordul, hogy másodpercek alatt pár kattintással a csalók könnyen a pénzünkhöz jutnak. 

A pénzintézetek és a hatóságok is arra kérik az ügyfeleket, hogy érzékeny adatokat ne osszanak meg sem interneten, sem telefonon, ha pedig nem biztosak abban, hogy ki beszél a vonal túlsó végén, inkább keressék fel a bankjukat. 

A nemzeti kibervédelmi intézet októberben kiberhónapot tart, így a következő hetekben figyelemfelhívó akciókkal és kvízekkel is segítenek, hogy minél rövidebb idő alatt felismerjük a csalókat. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.