Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

A béke fontosságáról tárgyalt Orbán Viktor a Professzorok Batthyány Körének elnökével

Magyar Nemzet
2023.10.31. 13:03 2023.10.31. 13:13
A béke fontosságáról tárgyalt Orbán Viktor a Professzorok Batthyány Körének elnökével

A béke fontosságáról tárgyalt Orbán Viktor a Professzorok Batthyány Körének (PBK) elnökével. A miniszterelnök a karmelita kolostorban fogadta Kollár Lajost, aki  a civil tudós testület elmúlt időszakban elvégzett munkájáról tájékoztatta a kormányfőt – közölte Havasi Bertalan. A miniszterelnök sajtófőnöke tudatta, 

Orbán Viktor és a PBK elnöke a Magyarország előtt álló legfontosabb kihívásokról is tárgyalt, a veszélyek koráról, a háborúkról, a demográfiai és gazdasági problémákról, a nemzeti szuverenitásról.

KOLLÁR Lajos; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök és Kollár Lajos, a PBK elnöke. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az egyre veszélyesebbé és kiterjedtebbé váló háborús konfliktusok kapcsán a béke fontosságát hangsúlyozták. Felidézték a Professzorok Batthyány Köre márciusban kiadott állásfoglalását, amely a békéről és a világháború elkerüléséről szólt. A testület elnöke a megbeszélésen további együttműködést ajánlott a magyar kormánynak szakmai, tudományos kérdésekben – olvasható Havasi Bertalan közleményében.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (balra) és Kollár Lajos, a Professzorok Batthyány Körének elnöke tárgyal a karmelita kolostorban 2023. október 31-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.