A béke fontosságáról tárgyalt Orbán Viktor a Professzorok Batthyány Körének elnökével

A Magyarország előtt álló legfontosabb kihívásokról is tárgyaltak.

2023. 10. 31. 13:03
Orbán Viktor a Professzorok Batthyány Köre elnökét fogadta
Szöveg:	Budapest, 2023. október 31. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Kollár Lajos, a Professzorok Batthyány Köre (PBK) elnöke tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. október 31-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A béke fontosságáról tárgyalt Orbán Viktor a Professzorok Batthyány Körének (PBK) elnökével. A miniszterelnök a karmelita kolostorban fogadta Kollár Lajost, aki  a civil tudós testület elmúlt időszakban elvégzett munkájáról tájékoztatta a kormányfőt – közölte Havasi Bertalan. A miniszterelnök sajtófőnöke tudatta, 

Orbán Viktor és a PBK elnöke a Magyarország előtt álló legfontosabb kihívásokról is tárgyalt, a veszélyek koráról, a háborúkról, a demográfiai és gazdasági problémákról, a nemzeti szuverenitásról.

KOLLÁR Lajos; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök és Kollár Lajos, a PBK elnöke. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az egyre veszélyesebbé és kiterjedtebbé váló háborús konfliktusok kapcsán a béke fontosságát hangsúlyozták. Felidézték a Professzorok Batthyány Köre márciusban kiadott állásfoglalását, amely a békéről és a világháború elkerüléséről szólt. A testület elnöke a megbeszélésen további együttműködést ajánlott a magyar kormánynak szakmai, tudományos kérdésekben – olvasható Havasi Bertalan közleményében.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (balra) és Kollár Lajos, a Professzorok Batthyány Körének elnöke tárgyal a karmelita kolostorban 2023. október 31-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.