Eleonóra 2024. február 21.
logo

A csok plusz részleteiről beszélt Szentkirályi Alexandra + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2023.10.28. 11:57 2023.10.28. 12:10
A csok plusz részleteiről beszélt Szentkirályi Alexandra + videó

A kormányszóvivő a legújabb családtámogatási és gazdasági intézkedésekről, a nyugdíjasok támogatásáról és a háború következményeiről szóló kérdésekre adott részletes válaszokat.

Januártól vezetik be a csok plusz támogatást, amellyel a kormány a családok otthonteremtéséhez kíván segítséget nyújtani.

Az új támogatást házaspárok vehetik majd igénybe, amelyben a feleségnek 41 év alattinak kell lennie, vagy legalább 12 hetes terhesnek. A csok pluszt a legkülönbözőbb lakáscélokra, így az első közös otthon megszerzéséhez, a nagyobb, komfortosabb otthonba költözéshez, vagy a meglévő otthon, de akár a megvásárolt újabb lakóingatlan bővítéséhez egyaránt igényelhetik.

Amikor megszületik az első gyermek, a kedvezményes hitel törlesztését egy évig szüneteltethetik, majd második, illetve harmadik baba érkezésének esetén 10-10 millió forinttal csökken a hitel tőketartozása.

– sorolta a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra emellett elmondta, a kormány céljai között szerepel a háromgyermekes édesanyák szja-mentességének bevezetése is. A négygyermekes anyák szja-mentességét jelentős adócsökkenésnek nevezte, amely 2020 óta működik, és amelynek előnyeit már 54 ezer édesanya élvezi. A kormányszóvivő kiemelte, eddig 93 milliárd forint támogatást nyújtott a kormány ebben a formában a magyar családoknak, és dolgoznak azért, hogy a kedvezmény kiterjedjen a háromgyermekes édesanyákra is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.