A terroristák egyetemét továbbra is támogatja Brüsszel, de a magyaroknak nem küld pénzt

A magyar uniós biztost elő is vették, mert felvetette, hogy felül kellene vizsgálni a Közel-Keletre áramló uniós forrásokat.

2023. 10. 12. 19:41
DÖMÖTÖR Csaba
Debrecen, 2022. november 24. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszél a Magyarország 365 fotópályázat legjobb képeibõl összeállított szabadtéri kiállítás megnyitóján Debrecenben 2022. november 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többen elővették az Európai Bizottság magyar biztosát, Várhelyi Olivért, aki a példátlan terrorhullám után azt mondta, hogy esetleg felül kellene vizsgálni a Közel-Keletre áramló uniós forrásokat – mondta Facebook-oldalára feltöltött videójában Dömötör Csaba. 

– A korholó nyilatkozatok alapján azt gondolhatnánk, hogy nincs is itt semmi látnivaló. Pedig lehet, hogy van – vezette fel az államtitkár, majd rámutatott: 

A sajtó arról számolt be, hogy korábban pár év alatt 1,7 millió eurót kaphatott a gázai iszlám egyetem. 

Elmondása szerint sokan arról írnak, hogy ez az egyetem olyannyira kötődik a Hamászhoz, hogy az épületeit fegyverfejlesztésre és -gyártásra is használták. 

Így tehát komoly esély van arra az abszurd helyzetre, hogy a Hamászhoz közeli helyekre ment uniós forrás, miközben mi már jó ideje nem kapjuk meg azokat. Hogy van ez?

– mutatott rá kérdésével Dömötör Csaba.

Szerinte ha ez igaz, akkor nem Várhelyi Olivért kellene elővenniük, hanem alaposan meg kellene vizsgálniuk, hogy hová mennek az uniós pénzek. Ez már rég nemcsak a pénzügyekről szól, hanem Magyarország és Európa biztonságáról – hangsúlyozta az államtitkár.  

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.