Bagdy Emőke fia, Zsolt haláláról beszélt a volt osztálytárs: dermesztő, felfoghatatlan és feldolgozhatatlan

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Sakkszövetség elnöke Bagdy Emőke fia, Zsolt osztálytársa volt a Veres Pálné Gimnáziumban, most az alábbi sorokkal emlékezett meg róla.

Forrás: Mandiner2023. 10. 25. 13:22
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Zsolttal négy évig voltunk osztálytársak. Éppen pár hete volt a 35. érettségi találkozónk, és van egy Messenger-csoportunk, ahol az esemény szerveződött. Zsolt is sokszor bejelentkezett a csoportba Amerikából, köztudott volt, hogy hosszú évtizedek óta kint él” – fogalmazott a Mandinernek Szabó László.

Hozzátette, azt is mondta, hogy a jövő nyáron tervez majd hazajönni, és akkor mindenképp szerettek volna szervezni egy következő találkozót, hiszen nagy kötődés volt köztük.

Elárulta azt is, hogy Zsolt húgának Facebook-posztjából tudta meg az osztály két nappal ezelőtt, hogy mi történt.

„Teljesen össze vagyunk törve, és ezek nemcsak szavak, hanem valóban így van. Egyszerűen felfoghatatlan ez az egész. Zsolt egy végtelenül életvidám, kedves, az életet mindig csak a jó oldaláról ismerő, helyes srác volt. Talán nem szentségtörés elmondani, hogy Zsoltot az osztály és a tanáraink tolták végig a gimnáziumon, hiszen nem a tanulás bajnoka, sokkal inkább a szeretet bajnoka volt. Mindannyian tudtuk, hogy neki nem az a dolga az élettel, hogy tudja-e az oroszleckét vagy sem. Végtelenül szerettük őt, rengeteg nagyszerű, jópofa, kedves, szeretni való sztorink van róla, amiket most a közös csoportban elevenítgetünk föl a halála kapcsán” –  emlékszik vissza Szabó László.

Úgy vélte továbbá, Zsolt világlátásával és életszemléletével egyszerűen összeférhetetlen az az erőszak, ami történt. Úgy fogalmazott:

sokkoló, hogy ez pont egy olyan emberrel történt meg, aki az életből csak a szeretetet ismerte.

Beszélt arról is, hogy az, hogy valaki erőszak által hal meg, dermesztő, felfoghatatlan és feldolgozhatatlan. Elmondta, hogy felvették a kapcsolatot Zsolt húgával, mert néhányan az osztályból ismerték őt személyesen is, és biztosították róla, hogy a családdal vannak ebben a nehéz időszakban, és valamilyen módon biztosan el fognak búcsúzni az egykori osztálytárstól, igaz, még nem tudják, hogyan.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy Bagdy Emőke fiát megölték az Egyesült Államokban. Az elkövető egy 18 éves afroamerikai férfi, aki két hete volt szabadlábon.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.