Rétvári Bence: az EU döntéshozói beengedték a Közel-Kelet összes konfliktusát

Brüsszel a bevándorlókkal együtt beengedte a terrorizmust és Közel-Kelet összes konfliktusát. A magyar határhoz is már az ISIS és tálibok által irányítottan érkeznek a migránsok, akik egyre erőszakosabbak, már fegyvert is használnak. Brüsszel továbbra is migránsok betelepítését követeli a tagállamoktól, az erről szóló rendelettervezet jelenleg is napirenden van – hangzott el Rétvári Bence államtitkár és Bakondi György miniszterelnöki belbiztonsági főtanácsadó pénteki sajtótájékoztatóján.

2023. 10. 13. 9:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió (EU) kontroll nélkül engedte be a Közel-Keletről, Észak-Afrikából érkező bevándorlókat, ezzel az összes helyi konfliktust beengedte Európába – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Budapesten újságíróknak, hozzátéve: ezért vannak a nyugat-európai városokban „olyan utcai, antiszemita tömegtüntetések, amik a legsötétebb időket idézik”.

Kiemelte: egyre profibb módon csempésznek be migránsokat Európába, és egyre agresszívebbek cselekmények történnek. – A határkerítésben 261 millió forintnyi kárt okoztak eddig idén – hívta fel a figyelmet.

Jelezte, hogy egyre koncentráltabb az embercsempész-kifizetési hálózat, ami szintén a szervezettségre utal. Aki embercsempészek segítségével érkezik Európába, annak ötmillió forintot kell fizetnie. Rétvári Bence emlékeztetett, hogy nemrég napvilágot látott az uniós krízisrendelet, ami a kvóták fölötti kvóta, mivel egyedi eljárásokat rögzít a migránsok szétosztására.

A bevándorláspárti politikusok minden országra rá akarják erőltetni, hogy bevándorlóországgá váljanak

– fogalmazott.

Rétvári Bence hangsúlyozta: azért ellenzik a migránskvótát, mert akkor a magyar déli határon olyan helyzet alakulna ki, mint Lampedusán. Leszögezte, hogy az EU a Közel-Kelet összes konfliktusát beengedte Európa nagyvárosaiba.

Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa, és ezt meg szeretnénk őrizni

– tette egyértelművé az államtitkár.

– A magyar határon 157 200 határsértőt és 961 embercsempészt fogtak el eddig idén. Ez szinte duplája a tavalyi adatoknak – ismertette Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Tájékoztatása szerint 2023-ban a negyedéves adatok szerint permanens növekedés figyelhető meg a magyar migrációs adatokban. A magyar–szerb térség az elsődleges szakasz a határsértésekben, ahol szír, afgán, pakisztáni és marokkói volt az elfogottak vélelmezett állampolgársága.

Növeltük a szerb–magyar rendőri erők aktivitását a határtérségben

– közölte Bakondi György.

Szót ejtett róla, hogy elvégezték a határkerítés magasítását, és beszámolt róla, hogy a migránsok felhagytak az alagutak építésével a határ alatt. Felidézte: 18 esetben történt támadás határt védő személy ellen a magyar–szerb szakaszon. – Szeptember 21-én történt Mórahalom térségében egy incidens, amikor egy szerb–magyar járőrre adtak le lövéseket – emlékeztetett a belbiztonsági főtanácsadó.

Szerinte 2015 óta az Európai Unió hibás válaszokat ad a migráció kezelésére, és ösztönzi a migránsok elindulását. Bakondi György arra számít, hogy további, a határ elleni cselekmények történnek majd a jövőben.

Az embercsempész szervezetek között gyakoriak voltak az összetűzések. Jelenleg az afgánok kerültek túlsúlyba, vagyis jelenleg a tálib kormány és az Iszlám Állam által koordinált embercsempészek döntik el, kik léphetnek be az EU-ba

– figyelmeztetett.

 

Borítókép: Rétvári Bence és Bakondi György (Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.