Eltűnt egy magyar asszony Horvátországban, már csak a holtteste került elő

A nőt rövid időre tévesztette szem elől a fia.

Forrás: Ripost2023. 10. 30. 11:40
null
Rovinj, 2021. augusztus 21. Nyaralók fürdõznek Horvátországban, az Adria egyik sziklás strandján Rovinj térségében. A múlt év hasonló idõszakához képest idén 90 százalékkal több magyar turista látogatott augusztusig Horvátországba. MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Branstetter Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Furcsa körülmények között, még júliusban tűnt el egy magyar asszony, akinek már csak a holttestét találták meg Rovinjban a horvát hatóságok írja a Ripost. Az idős nő a nyaralását töltötte Horvátországban, utoljára a fia látta egy étterem előtt. Az asszony fáradtnak érezte magát, pihenni szeretett volna, így elbúcsúzott a fiától, majd visszament a szállására lepihenni. A fiú úgy döntött, amíg édesanyja a szálláson van, addig ő elmegy bevásárolni. Az egész nem tartott tovább tíz percnél, de ez az idő is elég volt ahhoz, hogy a nőnek nyoma vesszen.

A férfi, mire visszaért, az édesanyját már sehol sem találta. Az asszony gyógyszerei és a telefonja a szobában maradtak. Fontos megemlíteni, hogy a 68 éves hölgynél korábban demenciát diagnosztizáltak, ami többek között azt is eredményezte nála, hogy félt az emberektől. 

Így senki sem értette, miért hagyta el a biztonságot jelentő szállást.

A fia ezután többször saját maga indult az édesanyja keresésére a városban, a közösségi médiában is aktívan igyekezett tenni a nő megtalálásáért, de nem járt eredménnyel.

A horvát hatóságok a napokban jelezték, hogy megtalálták az idős asszony holttestét, így a keresést leállították.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Branstetter Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.