Embercsempészeket fogtak Kecskeméten

A négy külföldi állampolgár a szerb–magyar államhatár közeléből vitte Kecskemétre a migránsokat.

2023. 10. 24. 15:37
20221227 Budapest A menekülő embercsempész Budapesten a kisteherautójával szándékosan balesetet okozott, a rendőrautónak hajtott, majd elfutott a helyszínről, de a közelben elfogták. fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet Fotó: Teknős Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy külföldi állampolgár letartóztatását indítványozta a Kecskeméti Járási Ügyészség, minősített embercsempészés bűntette miatt. A megalapozott gyanú szerint a két grúz állampolgárságú férfi és az ukrán, valamint a moldáv állampolgárságú női társaik a szerb–magyar határ térségéből – több gépjárművet váltogatva és előfutó autókat is használva – összesen negyven, Magyarországra illegálisan érkezett személyt szállítottak egy bérelt kecskeméti családi házhoz – tájékoztat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A ház előtt a szombat hajnali órákban történő továbbinduláskor az árokba csúszott az embercsempészek lengyel rendszámú kisbusza, ami miatt a másik, szlovák rendszámú gépjármű sem tudott elindulni.

A kiérkező rendőrök ellenőrizték a két gépjárművet, melyekben összesen 38 migránst találtak, további két ember pedig az ingatlanban várt az újabb fuvarra. Az elkövetőket azonban nem tudták elfogni a helyszínen.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, a rendkívül gyors és összehangolt munkának köszönhetően eredményesen azonosították az elkövetőket.

Szombaton a késő esti órákban egy kecskeméti hotelben elfogták és őrizetbe vették a négy gyanúsítottat.

Az ügyészség hétfőn mind a négy személlyel szemben a legszigorúbb kényszerintézkedést, letartóztatást indítványozott. Az intézkedésre azért volt szükség, mivel így lehetett biztosítani a gyanúsítottak jelenlétét és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozását.

A gyanúsítottak letartóztatását a Kecskeméti Járásbíróság kedden elrendelte. A bíróság végzései még nem véglegesek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.