Hollandiában találtak rá magyar bűnözőkre

Egy többszörösen körözött, 46 éves nőt és egy évtizedes bűnügyi múlttú, 36 éves férfit fogtak el a holland hatóságok.

2023. 10. 11. 10:28
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Heves vármegyei hatóságok hat éve keresték már F. Ritát, aki ellen kábítószer-kereskedelem miatt – bírói szakban lévő ügyben – adtak ki hazai, majd európai és nemzetközi elfogatóparancsot.

A nő igencsak magas szintekre jutott, a TOP 50-es körözöttek listájára is sikerült felkerülnie. A másik, körözés alatt álló F. Béla pedig a börtön elől menekült el, őt lopás miatt kereste a Fővárosi Törvényszék BV csoportja. 

Az évtizedes bűnügyi múltú férfit tavaly nyár óta keresték a hatóságok. Ellene is európai és nemzetközi körözést adtak ki.

Forrás: Police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint felmerült, hogy a két körözött külföldön tartózkodhat, ezért a nő ügyében a Heves, míg a férfi miatt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság kérte a KR NNI célkörözési egységének a segítségét. A vármegyei nyomozóknak sokrétű és alapos felderítő munka során sikerült olyan információkat beszerezniük, miszerint mindkét szökevény Hollandiában lehet.  

A KR NNI célkörözési osztálya az ENFAST hálózaton (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) keresztül felvette a kapcsolatot a holland társhatósággal, akiknek a két bűnözőről sikerült kideríteniük, hol is lehetnek pontosan. Ez alapján a holland rendőröknek pár napon belül sikerült mind a két körözöttet elfogniuk és őrizetbe venniük.

Borítókép: Illusztráció (Pexels)

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.