Ilyen idő lesz október 23-án és utána + videó

Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását lassanként egyre szárazabb, de továbbra is a sokévi átlagnál melegebb légtömeg alakítja.

Forrás: MTI, MET2023. 10. 22. 16:49
Budapest, 2020. október 27. Kisgyermekes család sétál az õszi színekre váltott díszfák között a Somlay Artúr sétányon. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap délután gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű. A Dunántúlon helyenként zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Éjszaka többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég. A Dunántúlon este, késő este még előfordulhatnak felhősebb tájak, és késő estig még kialakulhatnak helyenként záporok.

Hajnalra foltokban köd, illetve rétegfelhőzet képződik. Főleg az Alpokalján, délnyugaton és az Északi-középhegységben van erre esély. Hétfőn döntően 

fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, csapadék nélkül.

Vasárnap a délnyugati, nyugati szelet az ország északkeleti felén még erős széllökések kísérik, aztán délutántól mérséklődik a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 6 és 11, a hidegre érzékeny helyen 3, 5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 18 és 24 fok között valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

Milyen idő lesz jövő héten?

Keddre virradóra köd, illetve rétegfelhőzet is képződhet, utóbbi főként keleten, északkeleten tartósan meg is maradhat. Máshol a nap első felében fátyolfelhők szűrik a napsütést, majd délutántól megvastagszik a felhőzet nyugat felől. Délutántól kisebb eső lehet, majd estétől megnő a csapadékhajlam. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett északkeleti részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 23 fok között lesz, de a tartósan rétegfelhős tájakon hűvösebb idő valószínű.

Szerdán felhősödés után a délutáni órákban szakadozik, csökken a felhőzet. Több helyen, akár több hullámban előfordulhat eső, zápor, kis eséllyel zivatar is. Nagy területen élénkül meg, időnként meg is erősödik a nyugatira, északnyugatira forduló szél. A minimum-hőmérséklet 8 és 16 fok között, a maximum-hőmérséklet 13 és 22 fok között várható, délkeleten a magasabb értékekkel.

Csütörtökön nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő valószínű, helyenként előfordulhat eső, zápor. Hajnalban ködfoltok alakulhatnak ki. A nyugati, délnyugati szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A hajnali 3-12 fokról 13 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a déli megyékben lesz a melegebb.

Pénteken kezdetben felhős idő várható, a nap második felére szakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Többfelé lehet esőre, záporra számítani, a szél nyugatira, északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Hajnalban 8-15, délután 13-21 fok valószínű.

Szombaton gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, helyenként előfordulhat csapadék. Néhol megélénkül a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 5 és 11 fok között, a csúcsérték 15 és 22 fok között várható.

Vasárnap változóan felhős idő a legvalószínűbb. Néhol eső, zápor előfordulhat. A délnyugati légmozgás időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.