Itt van az ősz, itt van újra: mínusz 4,2 fok volt hajnalban Nyírtasson

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nyírtasson hétfő hajnalban mínusz 4,2 Celsius-fokot mértek – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Forrás: MTI2023. 10. 09. 12:08
null
Nagykanizsa, 2022. december 13. Zúzmarás növények Nagykanizsánál 2022. december 13-án hajnalban. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlés szerint vasárnap – sokfelé viharos szél kíséretében – északkelet felől betört a hidegfront, amely meghozta a szezon eddigi leghidegebb, és egyben a szezon első fagyos éjszakáját.

A hőmérséklet az északkeleti országrészben nagy területen nulla fok alá csökkent, a leghidegebb Nyírtasson volt, ott mínusz 4,2 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála. Az ország többi pontján is hűvös volt a hajnal, általában 5–15 fokkal mértek alacsonyabb értéket, mint egy nappal korábban – jegyezték meg.

A bejegyzéshez készített infografika szerint a szintén Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nyírlugoson mínusz 3,8, Nyírkáta-Herczeghtanya mérőállomáson mínusz 3,5, Vásárosnaményban mínusz 2,5, Tarpán mínusz 2,1 Celsius-fokot mértek hétfő reggel 6 órakor.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.