Javaslatot tett a TEK: fenn kell tartani a jelenlegi terrorfokozatot

Koordinációs ülést hívtak össze az Izraelt ért támadás, valamint az Európában végrehajtott terrorcselekmények miatt.

Forrás: MTI2023. 10. 17. 19:26
HAJDU János
Budapest, 2023. október 17. A TEK által közreadott képen a Terrorellenes Koordinációs Bizottság (TKB) ülése a Terrorelhárítási Központban (TEK) 2023. október 17-én. Hajdu János rendõr altábornagy, a TEK fõigazgatója (középen), mint a TKB elnöke a 2023. október 7-én Izraelt ért támadás, valamint a magányos elkövetõk által Európában végrehajtott terrorcselekmények miatt kezdeményezte a tanácskozást. MTI/TEK Fotó: TEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendvédelmi szervek műveleti, valamint partnerszolgálati együttműködésében a terrorizmusra és a terrorcselekményekre vonatkozó információk alapján nem indokolt a Magyarországon 2016. március 29. óta hatályban lévő 3-as (közepes) terrorfokozat megváltoztatása – állapította meg keddi ülésén a Terrorellenes Koordinációs Bizottság.

A koordinációs bizottság ülésének összehívását Hajdu János TEK-főigazgató a bizottság elnökeként az október 7-én Izraelt ért támadás, valamint a magányos elkövetők által Európában végrehajtott terrorcselekmények miatt kezdeményezte – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK). 

Az ülést az állandó tagok és meghívottak részvételével tartották. 

A bizottság a jelenlegi terrorfokozat hatályban tartására tett javaslatot a belügyminiszternek.

Mint azt a Magyar Nemzet megírta, a nemzetbiztonsági bizottság szerdára összehívott ülésén szó lesz a gázai eseményekről, a brüsszeli, franciaországi terrortámadásokról, az európai nagyvárosokban zajló tüntetésekről is.

A bizottság elnöke előzetesen arra számított, hogy Magyarországon is emelni kell a készültség fokozatát. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/TEK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.