Jó és rossz híreket is közölt Müller Cecília hivatala

Gombák, pollenek, fűfélék.

Forrás: MTI2023. 10. 20. 9:57
MÜLLER Cecília
Budapest, 2020. június 17. Müller Cecília országos tisztifõorvos beszél a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatóján 2020. június 17-én. Müller Cecília közölte, hogy mindössze egy új koronavírus-fertõzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Az adatok továbbra is kedvezõek, a gyógyultak száma 2547, ez a háromszorosa az aktív fertõzöttek számának. A 964 aktív fertõzött közül 210 ember van kórházban, 16-an szorulnak gépi lélegeztetésre. Az elmúlt 24 órában két idõs, krónikus betegségben szenvedõ ember halt meg. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A parlagfű pollenkoncentrációja országos átlagban alacsony szintre csökkent, a végéhez közeledik a pollenszezon – írta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a legfrissebb tájékoztatójában. A hét második felében az enyhébb, szárazabb időszakokban, illetve területeken a szezonban korábban kiszóródott pollenszemek még visszakerülhetnek a levegőbe, amelynek hatására a parlagfű pollenkoncentrációja esetenként elérheti a közepes szintet.

A többi lágyszárú allergén, mint az üröm, a csalánfélék, a pázsitfűfélék, a libatopfélék, az útifű, a kender, valamint a lórom, az ernyősvirágzatúak, a rézgyom és a szerbtövis virágpora szintén országosan alacsony koncentrációban van jelen a levegőben.

Helyenként találkozhatunk a ciprus- és tiszafafélék, a hárs, illetve a fenyőfélék virágporszemeivel, jellemzően alacsony koncentrációban.

A kültéri allergén gombák spóraszáma országosan magas.

 

Borítókép: Müller Cecília (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.