időjárás -2°C Taksony 2023. november 29.
logo

Karácsony elismerte, mesés prémiumokat osztogatott

Munkatársunktól
2023.10.04. 15:28 2023.10.04. 15:59
Karácsony elismerte, mesés prémiumokat osztogatott

A főpolgármester szerint a BKK, illetve a BKV felsővezetői teljesítették a konkrét vállalásokat.

Karácsony Gergely mai Facebook-posztjában elismerte, hogy 

a BKK, valamint a BKV vezetői – az ő személyes döntésének köszönhetően – hatalmas, esetenként közel tízmillió forintos prémiumokra számíthatnak.

Hangsúlyozta, hogy nem jutalomról, hanem prémiumról van szó. Ez szerinte nagy különbség, ugyanis – mint fogalmazott – utóbbira azért jogosultak, mert teljesítették az ehhez szükséges konkrét vállalásokat. (Nagy kérdés ezután, hogy a főpolgármester szerint kik kaphatnak jutalmat.) Karácsony mindenesetre a szóban forgó vállalások között említette, hogy Budapesten a Covid, az energiakrízis és a száguldó infláció ellenére nem romlott, hanem javult a közösségi közlekedés minősége.

A főpolgármester azt a körülményt elegánsan megkerülte, hogy 

a prémium július 20-i engedélyezése után egy nappal a BKK súlyos pénzügyi helyzetére hivatkozva példátlan mértékű, közel harmincszázalékos jegyáremelést jelentett be.

Mint arról tegnap már beszámoltunk, a főpolgármester összességében 65 millió forint pluszjuttatás kifizetését engedélyezte fővárosi közlekedési cégek vezetői számára.

Ennek megfelelően Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója 9,96 millió, Szarka Zsolt, a cég operatív vezérigazgató-helyettese 8,8 millió, Diószegi Ágnes, a társaság ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese szintén 8,8 millió forint prémiumot kaphat. 

Nem panaszkodhatnak a BKV-s vezetők sem.

Bolla Tibor, a BKV Budapesti Közlekedési Zrt. vezérigazgatója 9,6 millió, Bátora László, a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese 8,64 millió, Szedlmajer László, a cég autóbusz- és trolibusz-üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 5,6 millió, Takács Péter, a társaság vasúti üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 8,6 millió forintot zsebelhet be.

Karácsony döntött a BKV Panoráma Kft., illetve a BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének prémiumáról is. Eszerint Kálmán Zsolt 2,76, míg Herczeg József kétmillió forint prémiumot kaphat.

Borítókép: Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója, Karácsony Gergely főpolgármester és Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója (Fotó: MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.