Kilenc horogkeresztet is rajzolt a győri zsinagógára a kamasz, vádat emeltek ellene

Egy parkban pedig horogkeresztes zászlót feszített ki.

Forrás: Ügyészség2023. 10. 24. 10:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önkényuralmi jelkép használata és műemlék megrongálásával elkövetett rongálás miatt emelt vádat a Győri Járási Ügyészség egy 15 éves fiúval szemben – írja az Ügyészség.

A vád szerint a tettes 2022 júliusában Győr egyik parkjában szórakozott társaival, miközben nagyobb mennyiségű alkoholt is elfogyasztott. 

Majd a táskájából elővett egy horogkeresztet ábrázoló zászlót, azt a járókelőknek mutogatta, ezután egy kerítésre, jól látható módon ki is feszítette.

A járókelők értesítették a rendőrséget, akik végül az önkényuralmi jelképet ábrázoló zászlót eltávolították.

Az elkövető 2022 októberében a győri zsinagóga épületére alkoholos filctollal kilenc horogkeresztet rajzolt, és ezzel közel negyvenezer forintos kárt okozott.

Az ügyészség önkényuralmi jelkép használata és minősített rongálás miatt emelt vádat az elkövető ellen. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Borítókép: A tettes által használt zászló (Fotó: Ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.