Krausz Ferenc munkássága és embersége példamutató mindenki számára

Szentkiráyi Alexandra kormányszóvívő ellátogatott a Nobel-díjas Krausz Ferenc budapesti kutatóközpontjába, ahol fontos munka zajlik.

2023. 10. 07. 9:03
KRAUSZ Ferenc
Budapest, 2023. október 3. Krausz Ferenc (képünkön), Pierre Agostini és Anne L'Huillier kapja az idei fizikai Nobel-díjat, jelentették be 2023. október 3-án a stockholmi Karolinska Intézetben. Felvételünk Krausz Ferenc Németországban élõ kísérleti fizikusról, a Magyar Tudományos Akadémia külsõ tagjáról a Wolf-díj átadása kapcsán készült Budapesten 2022. február 14-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvívő ellátogatott Krausz Ferenc budapesti kutatóközpontjába, ahol zajlik a munka, hogy minél hamarabb megreformálják a betegségmegelőzés és egészségmegőrzés jövőjét.

– A héten közel harminc éve nem látott kettős sikert értek el magyar kutatók, akik közül Krausz Ferencet megosztott fizikai Nobel-díjjal jutalmazták. A professzor úr munkássága és embersége is példamutató lehet mindannyiunk számára: Mórról Budapesten keresztül is el lehet jutni a legnagyobbak közé. Más szavak eszünkbe se juthatnak, mint a köszönet és büszkeség.

– fogalmazott a kormányszóvívő.

Mint jelezte, Magyarország kormánya 2019 óta 20 milliárd forinttal támogatja a Krausz professzor által vezetett Molekuláris- Ujjlenyomat Kutató Központot, amelynek segítségével a kutatócsoport betegségmegelőzésben és egészségmegőrzésben tesz korszakalkotó felfedezéseket.

– Ezért is éri meg a magyar felfedezésekbe fektetni

– szögezte le Szentkirályi Alexandra.

Borítókép: Krausz Ferenc (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.