Magyar–szerb együttműködési megállapodás született a határvédelemről, a szerbek közben hatalmas razziát tartottak

Fegyvereket, lőszereket, pszichoaktív szereket és egyenruhákat is találtak a belügyminisztérium munkatársai több vajdasági településen.

2023. 10. 30. 19:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerb–magyar belügyminiszteri találkozót tartottak ma a Röszke–Horgos határátkelőhelyen − számolt be a PannonRTV. A találkozón megállapodás született arról, hogy egy magyar rendőr közösen a szerb kollégákkal mindig a terepen lesz Szerbiában az emberkereskedők letartóztatásakor annak érdekében, hogy minél könnyebben megvalósuljon az illegális bevándorlással kapcsolatos információcsere a hatóságok között.

Elfogadtak emellett egy javaslatot arról, hogy közös munkacsoportot hoznak létre a két belügyi tárca részvételével a migráció hatékonyabb kezelése érdekében. A szerb belügyminisztérium képviselői javaslatot

terjesztettek elő az áruk és a személygépjárművek határon való gyorsabb áthaladása érdekében, továbbá a Budapest–Belgrád vasútvonalon majdan közlekedő vonatok vám- és útlevél-ellenőrzésére vonatkozóan is.

 

Folytatódik a razzia Szerbiában

Közben a szerb hatóságok több épületet is átvizsgáltak migránsok után kutatva. Fegyvereket, lőszereket, pszichoaktív szereket és egyenruhákat is találtak a belügyminisztérium munkatársai több vajdasági településen.

A lap beszámolója szerint rendőrségi akciók sora zajlik a péntek hajnali, migránsok közötti leszámolás óta, ami Horgoson történt. Taxisokat, szállásadókat vonnak ellenőrzés alá a hatóság emberei, valamint negyvenhárom, illegális bevándorlók által elfoglalt épületet is átfésültek Vajdaság-szerte.

Borítókép: Migránsok a magyar–szerb határnál (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.