Márki-Zay az izraeli tragédiából is politikai hasznot húzna

Hétfőre virradóra 215 személyt menekített ki a magyar külügy Izraelből.

2023. 10. 09. 10:15
null
20211017 Budapest Márki-Zay Péter (képen), Hódmezővásárhely polgármesterének, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének előválasztás eredményvárója az Anker közben. Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét politikai bakot lőtt Márki-Zay Péter, aki most az Izrael elleni támadássorozat apropóján támadta a kormányt, újfent sikertelenül. 

A bukott miniszterelnök-jelölt közösségi oldalán az Izraelben rekedt magyarokat kimenekítő repülőgépeket kérte számon a kormányon, miközben a gépek már úton voltak Budapestre. 

„Azonnal haza kell hozni az Izraelben ragadt magyarokat! Hol van most az a katonai gép, amit Orbán Viktor és Szijjártó Péter előszeretettel használ? Nem a szavak ideje van itt most, Külügyminiszter úr!” – esett neki a kormánynak Márki-Zay.

A pitiáner, fontoskodó és felesleges bejegyzés azért is volt okafogyott, mert Szijjártó Péter külügyminiszter már órákkal Márki-Zay számonkérő bejegyzése előt tudatta, a magyar külügy mintegy négyszáz, Izraelben rekedt magyarral igyekszik felvenni és tartani a kapcsolatot, biztonságukba helyezéséről pedig folyamatosan egyeztetnek a légitársaságokkal. 

– Természetesen az lenne a legjobb, ha minden magyar állampolgárt minél előbb biztonságban tudhatnánk itt, Magyarországon, ezért az ő hazaszállításukkal kapcsolatos előkészítő munkálatok folyamatban vannak 

– fogalmazott a külügyminiszter tegnap.

Nem hagyta szó nélkül a bukott miniszterelnök-jelölt megjegyzését Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtószóvivője sem, aki kommentben reagált Márki-Zaynak. „Jó lenne, ha legalább akkor nem a politikai haszonszerzés motiválná, amikor magyar emberek élete van veszélyben” – írta.

Ráadásul mindekkor már 

úton is volt hazánk felé egy repülőgép Izraelből, fedélzetén 215 emberrel. 

Erről a külügyminiszter úgy számolt be: „Egy mentőakcióról csak akkor tudunk hírt adni, ha már lezárult: ma hajnalban 215 embert hoztunk ki Izraelből”.


Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.