Megerőszakolta kilencéves kislányát, most megfizet érte

A Miskolci Törvényszék tíz év fegyház fokozatú szabadságvesztésre ítélt egy apát, aki megerőszakolta kilencéves gyermekét – közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel csütörtökön.

Forrás: MTI2023. 10. 05. 14:42
Man's,Hand,Holding,A,Woman,Hand,For,Rape,And,Sexual szexuális erőszak, erőszak
1240921960 Fotó: Tinnakorn jorruang
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Homa-Hajdu Eszter tájékoztatása szerint 2021 áprilisában az édesanya arra kérte a külön háztartásban élő vádlottat, hogy vigye el gyermeküket a közeli településen lévő iskolába. A férfi a gyermekkel kerékpárral indult el, azonban az intézményben a kislányt betegsége miatt nem fogadták, így hazaindultak.

Útközben az apa megállt a két település közötti útszakaszon, és a gyermek sérelmére szexuális cselekményt végzett. Hazaérkezésük után a nagymama észlelte, 

hogy a kislány rosszul van, ruházata piszkos és testén sérülések vannak.

 A nagyszülő kérdésére a gyermek beszámolt a vele történtekről – közölték.

Mint írták, a vádlottat tizenkettedik életévét be nem töltött, hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt ítélte el a törvényszék. Emellett végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától és egyéb tevékenységtől, amellyel tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyban állna.

A vádlott a kiszabott szabadságvesztés büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg a vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.