Megosztja a miskolci DK-t Gyurcsányék bejelentése

A feszültség tapintható, akad, aki szerint nem túl jó ötlet, hogy két ellenzéki jelölt legyen a városban.

Forrás: BOON2023. 10. 30. 9:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt héten jelentette be Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Schmuck Erzsébet, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke, hogy Miskolcon Veres Pál, a jelenlegi polgármester ellenfeleként Hegedűs Andreát indítja a jövő évi önkormányzati választáson a DK és az LMP.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Hírportál információi szerint a bejelentés nem aratott osztatlan sikert, inkább 

megosztotta a DK önkormányzati frakcióját. 

Borkuti László DK-s helyi képviselő Hegedűs Andrea polgármesterjelölti bejelentésén sem vett részt, holott azon a város összes DK-s politikusa jelen volt, akik támogatásukról biztosították a politikust. A belső konfliktus borítékolható, már csak amiatt is, mert Borkuti László már a párt október 23-i koszorúzásán sem vett részt, miközben a városháza ünnepségén jelen volt.

A lap megkereste Borkuti Lászlót, aki kitérő választ adott. Távolmaradását a DK-s rendezvénytől azzal magyarázta, hogy családi okok miatt kevesebbet tud jelen lenni nyilvános programokon. Arra a kérdésre pedig, hogy támogatja-e Hegedűs Andrea indulását, nem adott egyértelmű választ. – A politikai egyeztetések végét várom, és akkor fogok állást foglalni – nyilatkozta.

Mint fogalmazott, egyelőre azt sem tudja, indul-e a következő ciklusban, ebből kifolyóan egyik jelölt, Hegedűs Andrea és Veres Pál irányába sem mutat elköteleződést. – A DK-nak korábban bejelentettem, ha a politikai alkuk tárgya az én mandátumom, akkor hátrébb lépek, de egyelőre még nem tartunk itt – mondta, és jelezte, hogy

nem zárkózik el a további politikai szerepvállalástól, ha valaki meggyőzi arról, hogy melyik a „helyes irány”.

Azt is kifejtette, ő nem a DK „pártkatonájaként” került be a testületbe, hanem még a 2019-es önkormányzati választások előtt elfogadta azt az egyezséget, hogy amennyiben megszerzi a mandátumot, a DK frakciócsoportjához csatlakozik. A politikus az október 23-i események kapcsán kifejtette, ő maga a városban számtalan esetben koszorúzott, így például a Velünk a Város frakció nevében, sokszor egyedül. Szerinte ha valaki szerette volna a DK-ból, hogy ő ott legyen a megemlékezésen, akkor szóltak volna neki. Borkuti hozzáfűzte azt is, nem is érti, hogy a DK miért nem jelent meg több helyen is a vármegyeszékhely emlékhelyein.

A helyi politikus arra is kitért: nem tartja szerencsésnek, hogy a Fidesz–KDNP jelöltje ellen, akit egyelőre még nem neveztek meg, két polgármesterjelölt is megméretteti magát. – Most mind a két fél elkezdte a maga igazát ecsetelni – mutatott rá Borkuti László.

Borítókép: Borkuti László önkormányzati képviselő, a DK miskolci politikusa (Fotó: BOON)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.