Folytatódik a Momentum–DK-műbalhé

Csattanós pofont kapott a Momentum Donáth Anna írása után, ráadásul épp a DK-s lap hasábjain. „Az beszél a hitelességről, aki a saját végzettségéről sem mondott igazat a választóinak” – szúrt oda a momentumos Hajnal Miklósnak a Nyugati Fény szerzője.

Forrás: MANDINER2023. 10. 28. 18:47
HAJNAL Miklós
Budapest, 2023. április 12. Hajnal Miklós, a Momentum vezérszónoka felszólal a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról és kezelésérõl szóló törvény módosításának vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. április 12-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Donáth Anna a héten váratlan támadást indított az ellenzék legnagyobb pártja, a Demokratikus Koalíció ellen” – olvasható a Nyugati Fény nevű lap hasábjain megjelent véleménycikkben.

A gyurcsányista lap szerzője támadás alatt Donáth Anna napokban megjelent publicisztikáját értette, melyben

a Momentum EP-képviselője közölte: szerinte a DK súlyos gátja a kormányváltásnak.

 

Jött is a válasz, nem is akármilyen

Az előzmények közlése után a Nyugati Fény szerzője is támadásba is lendült. Mint rámutatott: Donáth Anna írását a Momentum több politikusa is megosztotta Facebookon, többek között a diplomabotrányáról elhíresült Hajnal Miklós is – szúrta ki a Mandiner.

„Amíg a kormányváltásért dolgozó ellenzékben van olyan szereplő, amely az igazság kultúrája helyett – a kormányhoz hasonlóan – a hazugságon alapuló politikai kultúrát képviseli, addig nem lehet meg a kormányváltáshoz szükséges egység. Sőt, az ilyen szereplő, bármit mond is, akadálya a kormányváltásnak” – idézte a cikk szerzője Hajnal Miklós Facebook-oldalán megosztott bejegyzését, majd jött a „pofon” is.

Hajnal Miklós bejegyzése Donáth Anna publicisztikája kapcsán. Forrás: Hajnal Miklós Facebook-oldala

Mint a Nyugati Fény szerzője fogalmazott: „meglehetősen ironikus, amikor éppen Hajnal Miklós vádolja hazugsággal a szövetségeseit”.

A lap szerzője itt felidézte, hogy egy a 2022-es ellenzéki előválasztás hivatalos weboldalára feltöltött dokumentum igen nagy port kavart fel, amikor kiderült: Hajnal Miklós önéletrajza szerint nincs felsőfokú végzettsége, így a botrány kirobbanásakor közgazdásznak sem nevezhette volna magát.

Ezzel éppen

az beszél a hitelességről, aki a saját végzettségéről sem mondott igazat a választóinak

– vágott vissza a DK lapjának szerzője a Momentumnak, hozzátéve, hogy a lila pártnak „legközelebb lehet, hogy nem ártana a saját politikusain számonkérnie a hitelességet, mielőtt másokat támadna ugyanezzel”. „Enélkül elég nehéz elhinni, hogy a Momentum tényleg »az igazság kultúráját« képviseli” – zárta sorait a gyurcsányista Nyugati Fény szerzője.

Borítókép: Hajnal Miklós (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.