Miniszteri biztos segít láthatóbbá tenni az áldozatsegítő központokat

Tuzson Bence igazságügyi miniszter felkérésére október 15-től Király Nóra miniszteri megbízottként segíti az Igazságügyi Minisztérium és az áldozatsegítő központok munkáját.

Forrás: MTI2023. 10. 17. 21:04
KIRÁLY Nóra
Budapest, 2023. március 8. Király Nóra, a Ficsak alapítója és elnöke beszél a "Honleányok dicsérete - magyar lányok és asszonyok a béke és a haza szolgálatában" címû nõnapi konferencián a Magyar Nemzeti Múzeum Széchényi-termében 2023. március 8-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Király Nórának új megbízatásában legfőbb feladata az áldozatsegítő központok tevékenységének kommunikálása lesz – közölte az Igazságügyi Minisztérium kedden az MTI-vel.

A tárca tájékoztatása szerint kiemelt céljuk, hogy az áldozatsegítő rendszer nyújtotta segítséget és szakértelmet továbbíthassák a bajbajutottaknak.

Azt írták,

Király Nórának több civil szervezet alapítójaként, vezetőjeként komoly szakmai tapasztalata van, évek óta foglalkozik áldozatsegítéssel.

A fővárosi és vármegyei kormányhivatalokban elérhető áldozatsegítő szolgálatok mellett immár 13 nagyvárosban áldozatsegítő központok is működnek, amelyek a bűncselekmény következtében áldozattá vált bajbajutottakat segítik – olvasható az igazságügyi tárca közleményében.

Borítókép: Király Nóra (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.