Osztrák lap elismerése a magyar átlagbér-növekedésről

A Kronen Zeitung szerint Magyarországon megelőzheti Németországot és Ausztriát is.

2023. 10. 16. 12:31
ORBÁN Viktor
Brüsszel, 2023. június 29. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió tagországai állam- és kormányfõinek kétnapos tanácskozására érkezik Brüsszelben 2023. június 29-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik legfontosabb versenyt nyeri meg Magyarország jövőre – írta az osztrák Kronen Zeitung, amely arról cikkezett, hogy

az Európai Unióban Magyarországon várható a legnagyobb mértékű, 9,8 százalékos átlagbér-növekedés 2024-ben. 

A lap elemzésekre hivatkozva közölte, Németországban 4,7 százalékot, míg Ausztriában 6,5 százalékot várnak a szakértők. A dokumentum alapján az EU-n kívül Argentínában lehetséges a legjelentősebb, 41 százalék feletti emelés, de ez nem is csoda, hiszen a dél-amerikai országban az infláció meghaladta a 88 százalékot év/év alapon.

A Kronen Zeitung írása kapcsán érdemes felidézni, hogy 

Bodnár Zoltán, a Demokratikus Koalíció árnyék-pénzügyminisztere a napokban indulatosan támadta a kormány reálbérnövelési terveit, amely szerint az elérheti a 15 százalékot. 

Bodnár ugyanis az ATV-ben a minap úgy fogalmazott, nem lát lehetőséget az érdemi béremelésre, mondván: – Fejjel mennénk a falnak, ha azzal kezdjük, hogy csinálunk egy 15 százalékos reálbérnövekedést egy olyan inflációs helyzetben, amikor még mindig két számjegyű az infláció.

Dobrev Klára árnyék-pénzügyminiszterének nyilatkozata azért is figyelemre méltó, mert 

közben a DK folyamatosan az emberek életszínvonalának javítását és a bérek emelését ígéri és kéri számon a kormányon, Bodnár Zoltán viszont azt állítja, hogy még nincs itt a béremelések ideje. 


Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.