Polgármester lenne Karácsony helyettese

A főpolgármester-helyettesi pozíció után most polgármester lenne Kerpel-Fronius Gábor. A momentumos politikus ma videót tett közzé ezzel kapcsolatban.

2023. 10. 19. 15:41
fotó: Fcaebook Fotó: RUZSA RANIA; Ruzsa Rania Forrás: (fotó: Facebook/Kerpel-Fronius Gábor)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerpel-Fronius Gábort indítja a Momentum az V. kerületben polgármesterjelöltként. A jelenleg főpolgármester-helyettes indulását önmaga jelentette be, amiről egy Facebook-videót is posztoltak a.

Nem ez az első eset, hogy új területen próbálkozik Kerpel-Fronius Gábor. A 2019-es európai parlamenti választásokon szerepelt a Momentum listáján, utána elindult a főpolgármester-jelölti előválasztáson is. Miután ezeken nem sikerült pozíciót szereznie, indult a XIII. kerületben, ahol a 9. egyéni választókerületben ő lett az ellenzék közös jelöltje. Itt sikeresen legyőzte kihívóját. Karácsony Gergely önkormányzati győzelme után pedig kinevezték az átláthatóságért, a részvételiségért, az innovációért és a fenntartható fejlődésért felelős főpolgármester-helyettesnek.

Tehát nem ez az első alkalom, hogy egy számára teljesen új pozícióban indítják. A jelölés azzal is összefüggésben állhat, amit Gansperger Gyula, Bajnai Gordon volt miniszterelnök egykori bizalmasa mondott Kerpel-Fronius Gáborról (erről itt írtunk bővebben):

Ez a Kerpel-Fronius, vagy hogy hívják b…zdmeg? Hát ez egyszerűen, hát ez, ez hülye. Azt sehova nem merik már elküldeni, csak a legszemetebb munkát kapja mindig, tudod, be kell jelenteni minden szarságot. Teljesen hülye.

Ez a kijelentés utalhat akár a momentumos politikus Városháza-ügyben elhangzó mondataira.

Kerpel-Fronius Gábor a saját Facebook-oldalán megosztott posztban azt ígéri, hogy megválasztása esetén megállítja a kerület kiárusítását.

Emlékezetes, korábban saját maga ismerte be, hogy ő volt az, aki előterjesztette a budapesti Városháza eladására irányuló javaslatot.

 Városháza-ügy annak idején teljesen ráégett a Karácsony Gergely-féle városvezetésre. Kerpel-Fronius Gábor pedig ebben az ügyben is össze-vissza beszélt.

A belvárosi kerületet jelenleg a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter irányítja, az ellenzék részéről már a helyi MSZP vezetője, Kovács Alex Gábor is jelezte, hogy jövőre kihívná a városatyát. 

Borítókép: illusztráció (Forrás: Facebook/Kerpel-Fronius Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.