Rétvári Bence: A nagyobb illegális migráció nagyobb terrorfenyegetettséget jelent

Láthatóan egy dolog működik csak: a külső határvédelem és az, hogy a menekültkérelmeket az Európai Unió területén kívül kell elbírálni.

2023. 10. 19. 19:59
RÉTVÁRI Bence
Sátoraljaújhely, 2023. augusztus 8. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a III. Összmagyar Anyanyelvi Táborban tett látogatásán Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban 2023. augusztus 8-án. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarország és több közép-európai ország egyértelműen ki meri azt mondani, amit egyes nyugat-európai országok még nem: a nagyobb illegális migráció nagyobb terrorfenyegetettséget jelent Európának – jelentette ki csütörtökön Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Luxembourgban magyar újságíróknak nyilatkozva. 

Rétvári Bence az EU-tagországok belügyminisztereinek ülésén vett részt. A tanácskozás  szünetében hangsúlyozta: 

érdemi lépés továbbra sem történt a külső határok védelme érdekében.

Az embercsempészek dolgát pedig csak egyszerűsíti az Európai Unió azzal, hogy kvótákkal, migrációs paktummal automatizálja a migránsok befogadását, ami ráadásul növelheti a terrorveszélyt Európában. Láthatóan egy dolog működik csak: a külső határvédelem és az, hogy a menekültkérelmeket az Európai Unió területén kívül kell elbírálni. – Nincs más megoldás, nincs más út – húzta alá az államtitkár.

Borítókép: Rétvári Bence. (Fotó: Vajda János/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.