Szalai-Bobrovniczky Vince: Az lehet sikeres a NEA pályázatán, akinek munkájára igényt tart a társadalom

Az tud sikeres lenni a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázatán, akinek a tevékenysége mögött valós társadalmi igény van, amellyel közösséget épít, értéket teremt, segít a rászorulókon – hangsúlyozta a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában.

Forrás: MTI2023. 10. 03. 10:47
SZALAY-BOBROVNICZKY Vince
Budapest, 2022. október 3. Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelõs helyettes államtitkára sajtótájékoztatón ismerteti a Nemzeti Együttmûködési Alap (NEA) 2023-as pályázatait a Miniszterelnökségen 2022. október 3-án. Az összevont pályázatok beadási idõszaka november 2-áig tart. Az igényelhetõ támogatás összege pályázati kategóriától függõen 200 ezertõl 4,5 millió forintig terjed, a 2023-as keretösszeg 11,05 milliárd forint. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azoknál a magánszemélyeknél, akik nem rendelkeznek arról, hogy mely civil szervezeteknek ajánlják fel személyi jövedelemadójuk egy százalékát, az egy százalékok a NEA alapjába kerülnek, és innen osztják szét a pályázók között – jelezte Szalay-Bobrovniczky Vince.

Hozzátette: a teljes összeg nyolcvan százalékáról kollégiumok döntenek, húsz százalék a Miniszterelnökség kerete. 

Az összevont pályázatot október 2-án hirdették meg és november 2-ig lehet beadni öt kollégiumba, legfeljebb négy és fél millió forintra.

Emellett október 16. és november 17. között a legfeljebb négyszázezer forintos egyszerűsített támogatásra lehet pályázni – ismertette. Szalay-Bobrovniczky Vince a műsorban beszélt Kurt Waldheim egykori ENSZ-főtitkárról, osztrák köztársasági elnökről szóló könyvéről is. Azt mondta: 

Kurt Waldheim a második világháború idején biztosan háborús bűncselekmények közelében tartózkodott,

hogy elkövetett-e bármit, azt nem tudni, és ez a jelenlegi tudásunk szerint nem valószínű.

A Waldheim-ügy arra adott lehetőséget, hogy Ausztria szembenézzen a múltjával – tette hozzá a szerző, aki korábban Magyarország ausztriai nagykövete volt.

Borítókép: Szalai-Bobrovniczky Vince (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.