Szociális érzéketlenség baloldali módra – Rászorulók helyett a Tilos Rádió kapott bérleményt a II. kerületben

A Lakhatás Világnapján a kerületi szegények helyett a szélsőséges, baráti médium kapott bérlakást az Őrsi Gergely vezette elitnegyedben.

Forrás: Mandiner2023. 10. 15. 14:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pályázatot nyert a Tilos Rádió mögött álló Tilos Kulturális Alapítvány a szocialista Őrsi Gergely vezette második kerületben – közölte a Mandiner. Mint írták, 

a kereszténygyalázásról hírhedt médium a Margit-negyed elnevezésű programban szemelt ki egy 134, illetve egy 52 négyzetméteres Margit körúti ingatlant, melyeket végül az elvbarátjuk vezette kerületben meg is szereztek.

 

A Tilosnak zöld lámpa, szociális bérlakások nuku

A baloldali önkormányzat 2020 végén hívta életre ezt a rehabilitációs programot, amelynek eredeti célja a Margit körút környékének megújítása, fenntarthatóbbá tétele volt, azonban a Greenpeace Magyarország Egyesület és a Soros pénzelte Habitat for Humanity mellett az a Fekete Angelika is kapott a baloldali vezetésű II. kerülettől egy jelentős kedvezménnyel bérelhető önkormányzati ingatlant Budapest egyik legértékesebb részén, aki a szélsőliberális rádió korábbi munkatársa volt.

Kedvezmény most nem jutott a Tilos Kulturális Alapítványának, a nagyobb lakásért 242 ezer forint + áfa bérleti díj mellett havi 35 ezer forint közös költséget kell fizetniük, amivel egy közművesített, saját mérőkkel felszerelt, két helyiségből álló önkormányzati ingatlant kap bérbe a szervezet. A tervek szerint itt podcast-stúdiót fognak üzemeltetni. Az 52 négyzetméteres ingatlanban is hasonlót terveznek, amiért havonta 90 ezer forint + áfa bérleti díjat számol fel az önkormányzat, a közös költség pedig valamivel több, mint 13 ezer forintot tesz ki.

A döntés visszássága abból fakad, hogy a szocialista városvezető majdnem minden évben megígéri a második kerületieknek bérlakások kialakítását vagy építését, de az is a történet ironikus oldalát erősíti, hogy a Lakhatás Világnapján döntöttek a Tilos Rádió pályázatáról.

 

Korábban a kerületi szegények támogatását ígérte

„Történjék bármi az önkormányzati bérlakások körül, mi folytatjuk a munkát, melynek eredményeként a leromlott állapotú ingatlanok önkormányzati bérlakásként újulhatnak meg” – írta Őrsi egy kormánypárti törvényjavaslatra reagálva. „Szóba sem jöhet, hogy feladjuk a szociális és szolgálati lakások létesítésére vonatkozó törekvéseinket” – jelentette ki.

Röviddel ezután kilenc önkormányzati tulajdonú ingatlan eladását tervezte a baloldali vezetésű kerület. Tavaly nyáron a polgármester egy interjúban arról panaszkodott, hogy csekély számú a II. kerület bérlakásállománya és téves az a percepció, miszerint gazdag nyugdíjasok lakják a városrészt, ugyanis sokan jelentkeznek szociális bérlakásokra és panaszkodnak megélhetési gondokra. Őrsi Gergely még néhány hónappal ezelőtt is arról értekezett, hogy „szociális alapon, szolgálati lakásokat szeretnének kialakítani”. 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond, mellette Őrsi Gergely (Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP) II. kerületi polgármester és Tordai Bence (Párbeszéd), a választókerület ellenzéki országgyűlési képviselője a fővárosi járműcsereprogramról tartott sajtótájékoztatón a Széll Kálmán téren 2023. június 15-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.