TikTokon reklámozzák magukat a tálib kommandósok, így segítve az illegális migránsokat

Az afgán „Badri 313 zászlóalj” a tálibok elit kommandója.

2023. 10. 31. 10:00
null
Mórahalom, 2016. február 22. Migránsok a vajdasági oldalon a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében 2016. február 22-én. A hétvégén 501 határsértőt fogtak el a rendőrök. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 „313 magyar határ” – ezekkel a feliratokkal látják el videóikat a TikTokon az embercsempész-hálózatok tagjai, akik a déli határ szerb oldalán szervezkednek – írta a Metropol, a portál szerint ez 

egyértelműen a tálibok szélsőséges katonai szervezetére, a 313-as elit kommandóra utal. 

A 313-as kóddal ellátott videókon az látható, ahogy a migránsok a magyar határzárat támadják, drótvágót használnak, létrák segítségével próbálnak átjutni a kerítésen, vagy éppen magyar rendőröket fenyegetnek a határt védő kerítésen keresztül. Egyes képsorokon a szereplők lőfegyvert formáznak a kezükből és lövéseket imitálnak, félelem vagy aggodalom egyáltalán nem látszik a viselkedésükön.

A portál állítása szerint az afgán „Badri 313 zászlóalj” a tálibok elit kommandója. – A badri csatáról kapta a nevét, amiben az iszlámot terjesztő Mohamed próféta 313 fős seregével indult Mekka ellen. 

A nagyjából ötezer fős különleges egység ideológiailag leginkább az al-Kaida és az Iszlám Állam nevű terrorszervezetekre hasonlít, polgári célpontok elleni öngyilkos merényleteikről lettek ismertek

– fogalmaz a lap. Hozzáteszik, a 313-as zászlóalj a Hakkáni-hálózat, egy szélsőséges iszlamista csoport tagjaiból verbuválódott, az elmúlt húsz évben ők voltak Afganisztán legrettegettebb fegyveres csoportja.

Azt is írják, egyre több bizonyíték van arra, hogy kiképzett, katonai ismeretekkel rendelkező kommandósok vegyülnek el az illegális migránsok között, irányítják, szervezik őket, eközben a szerb hatóságok hivatalosan bejelentették, hogy sikerült letartóztatniuk a hírhedt rohamosztag egyik parancsnokát. 

Erről Mile Jandric, a szerb határrendészet vezetője számolt be a hét végén a szerb állami televízióban. 

Az elfogott migránsok közül két veszélyes bűnözőt sikerült beazonosítaniuk, egy afgán férfit, akit a francia rendőrség keresett több súlyos bűncselekmény elkövetése miatt, illetve Hasim Abdult, az afgán 313-as Badri zászlóalj magas rangú parancsnokát.

Mint arról lapunk már korábban beszámolt, délvidéki informátoraink szerint a tálib kormány informális felügyelete alá kerülnek az Észak-Szerbiában működő afgán embercsempészbandák. A belső villongásokat lezárják, a pénzügyi források küldésének ellenőrzését már át is vették, a helyi hatóságok korrumpálására pénzt biztosítanak, sőt a fegyverek beszerzését is állják. Alig két és fél évvel az afganisztáni hatalomátvétel után a tálibok már Európa kapuit ostromolják.

A Magyar Nemzet arról is írt már, hogy a szervezett bűnözők a TikTokot reklámfelületként használják az embercsempész-szolgáltatás meghirdetésére. Napjainkban feltűnő módon megszaporodtak az ilyen videók a felületen. Céljuk, hogy minél több illegális migránst juttassanak át a schengeni határon.

Borítókép: Migránsok a vajdasági oldalon a magyar–szerb határon felállított ideiglenes határzárnál (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.