Tolvajokra figyelmeztet a hatóság, állandó rendőri jelenlét várható a temetőkben

Meg akarják előzni a gépkocsifeltöréseket, a lopásokat és a sírrongálásokat.

Forrás: police.hu2023. 10. 31. 13:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állandó rendőri jelenlétet biztosít a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a fővárosi temetőkben és azok környékén mindenszentek és halottak napján – adta hírül holnapján a rendőrség.

Forrás: Police.hu

A biztonságos közlekedés elősegítése mellett a rendőrség kutyás járőrökkel is fokozott ellenőrzéseket tart a budapesti temetőkben, megelőzve a gépkocsifeltöréseket, a lopásokat és a sírrongálásokat – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök szórólapot osztanak a temetőkbe érkezőknek, ezen felhívják a figyelmüket például arra, hogy szükség esetén forduljanak a temetői biztonsági szolgálat munkatársaihoz, illetve a rendőrséghez.

Azt javasolják, hogy a látogatók legyenek körültekintők a sírok gondozásakor, 

a virágok, koszorúk elhelyezése közben se tévesszék szem elől a táskájukat, értékeiket, és az autóban ne hagyjanak látható helyen semmilyen iratot, értéktárgyat, okmányt vagy táskát. 

Azt is kérik, hogy a megemlékezők lehetőleg sötétedés előtt keressék fel a sírkerteket. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.