V. Naszályi megerősítette, hogy végrehajtók mennek a cukrászdába + videó

Hetek óta üzenget a sajtón keresztül egymásnak V. Naszályi Márta, I. kerületi polgármester és Szamos Miklós, a Ruszwurm Kft. tulajdonosa. Egy azonban biztosnak tűnik, december 4-én végrehajtók mennek a Ruszwurm cukrászdába.

2023. 10. 31. 17:30
null
20221020 Budapest Az 1 kerület rendkívüli testületi ülése. fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet képen: Váradiné Naszályi Márta polgármester Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szamos Miklós a Magyar Nemzetnek megerősítette azt a korábbi nyilatkozatát, miszerint V. Naszályi Márta az önkormányzati választásokat megelőzően pénzt kért tőle a kampányára, cserébe pedig megígérte neki, hogy olyan szerződést kötnek majd vele, hogy ne lehessen kitúrni a cukrászdáit a budai Várból. Szamos azt is mondta, hogy feljelentést is tett az ügyben, ezt pedig a Magyar Nemzet korábbi értesülése is alátámasztja, miszerint a rendőrség nyomoz a korrupciógyanús botrányban. V. Naszályi Márta egyébként a Magyar Nemzet korábbi kérdésére válaszolva tagadta, hogy védelmi pénzt kért volna Szamostól.

Most azonban olyan hírek jelentek meg a sajtóban, hogy egy végrehajtói jegyzőkönyv szerint december 4-én a Budavári Önkormányzat végleg bezáratja az ország egyik leghíresebb cukrászdáját, a Ruszwurmot, az intézkedés pedig a Korona Cukrászdát is érintheti.

Ezt V. Naszályi Márta meg is erősítette a Magyar Nemzet stábjának, mint mondta, nem az önkormányzat, hanem a végrehajtók záratják be a cukrászdát; a polgármester azonban ahelyett, hogy további kérdésekre is válaszolt volna, bepattant egy taxiba, így arra már nem válaszolt, hogy az intézkedés mögött bosszú áll-e.

Szamos Miklós szerint azonban egyértelműen bosszúról van szó, mint mondta, december 4-én a végrehajtók zárakat kicserélve fogják bezárni a Ruszwurmot, amit azonban ő maga nem akar annyiban hagyni. Arra a kérdésre pedig, hogy mit fog csinálni, a következőket válaszolta:

A Jóisten tudja, mit fogok csinálni 77 évesen, de soha nem adtam meg magamat.

Borítókép: Az I. kerület rendkívüli testületi ülése, Váradiné Naszályi Márta polgármesterrel. (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.