Átcsoportosítják a NATO-harccsoportot Kelet-Magyarországra

Az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti hadgyakorlat az ország több pontján zajlik egy időben.

2023. 11. 13. 12:17
null
Forrás: honvedelem.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat keretein belül megkezdődött a NATO-harccsoport személyi állományának és technikai eszközeinek átcsoportosítása a keleti országrészbe – közölte a Honvéd Vezérkar. A Honvédelem.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint az MH Ludovika Zászlóalj másodéves, valamint végzős hallgatói érkezésük után rövid tájékoztatást kaptak a harccsoport tevékenységéről, feladatairól, majd felkészítést kaptak az újmajori tábor őrzés-védelmi rendszeréről. A hallgatók a következő néhány napban aktívan részt vesznek az őrzés-védelmi feladatokban.

A harccsoport harckocsi százada, kihasználva a gyakorlótér adta lehetőségeket, folytatta a század szintű „összekovácsolási” feladatait a központi gyakorlótér számukra kijelölt részén.

Az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti hadgyakorlat az ország több pontján zajlik egy időben.

Az utóbbi harminc év legnagyobb magyarországi gyakorlatának egyik fontos jellemzője, hogy a különböző alakulatok katonái együtt teljesítik a feladatokat, így történik ez az Adhu23 tiszaroffi helyszínén is.

Az Adaptive Hussars 2023 kitűnő gyakorlási lehetőséget biztosít, felkészülést az esetleges éles helyzetekre az aktív és tartalékos állomány számára egyaránt. A hadgyakorlatba szintén bekapcsolt, jelenleg kiképzésben résztvevő katonák pedig az alakulatoknál, azok kiképzőinek, elöljáróinak útmutatásával szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Honvédelem.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.